brott

Åklagaren: De misstänkta kvinnorna har mördat Tove i samförstånd

Tove och de häktade kvinnorna.

FOTO: Missing People
De två kvinnor som sitter häktade för mordet på Tove, 21, har utfört brottet i samförstånd.
Det menar åklagare Adam Rullman som säger att de båda lämnat uppgifter som bekräftar polisens teori.
Nu återstår inga förhör med de misstänkta och mordutredningen går mot sitt slut.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Utredningen kring mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda går mot sitt slut. Flera förhör har hållits med de två misstänkta kvinnorna – 20-åringen har medgett att Tove dog i hennes lägenhet efter någon form av misshandel, medan 18-åringen fortsatt nekar till all inblandning.

Under förra veckan kunde man bekräfta blodspår från Tove i 20-åringens bil och man kunde även avfärda det blodspår från en man som hittats i 20-åringens lägenhet. Detta efter att man topsat flera personer och till slut fått en DNA-matchning som visat sig vara irrelevant för utredningen.

Efter flera förhör och tekniska undersökningar kvarstår få frågetecken i utredningen. De misstänktas berättelser har gjort det tydligt för åklagare Adam Rullman att mordet skett i samförstånd mellan kvinnorna, rapporterar Expressen.

– De är misstänkta för att gemensamt och i samförstånd ha begått gärningen. Ingenting av det har ändrats med anledning av det som blev känt i veckan, säger Adam Rullman.

Åklagaren: ”Det var inte särskilt överraskande för oss”

De båda kvinnorna nekade länge till alla misstankar mot dem, men förra veckan erkände den äldre kvinnan till misshandel och gravfridsbrott.

Den yngre kvinnans advokat vill kommentera om den hennes klient erkänt något brott och inte heller åklagare Adam Rullman vill gå in på vad hennes inställning till misstankarna är i nuläget.

Häktade kvinnorna.

Det två misstänkta kvinnorna har suttit häktade sedan slutet på oktober förra året. Inte förrän förra veckan erkände den äldre kvinnan till misshandel och gravfridsbrott.

FOTO: Privat

– Det jag kan säga är att 18-åringen har lämnat uppgifter i förhör som har varit av betydelse för utredningen och fört den framåt, säger han till Expressen.

Han menar att kvinnornas berättelser inte förändrat den teori om att de utfört mordet i samförstånd. Han förklarar för Expressen att det händelseförlopp som kvinnorna beskrivit ligger i linje med vad han misstänkt.

– Det var inte särskit överraskande för oss, säger åklagaren.

Inga fler förhör inplanerade

Åklagare Adam Rullman anser att tillsammans med de tekniska bevisen som inkommit har kvinnornas vittnesmål visat sig överensstämma med polisen och åklagarens teorier. Samstämmigheten har gradvis stärkts under utredningens gång.

Skogsområdet där Tove hittades.

Tove, 21, var försvunnen i två veckor innan hon hittades död i ett skogsparti i Vetlanda.

FOTO: Sven Lindwall/Expressen/TT

I nuläget finns inget behov av fler förhör med de häktade kvinnorna.

– Det kan komma att ändras men det är så det ser ut nu.

I slutet av januari eller början av februari kommer även de tekniska undersökningarna på Nationellt forensiskt centrum, NFC, vara klara. Dess resultat kan komma att leda till kompletterande förhör med de misstänkta.

FOTO: Sven Lindwall/Expressen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN