Afghansk landslagsspelare dog – efter fall från flygplan

Zaki Anwari var en lovande fotbollsspelare. Foto: Facebook/Twitter

Zaki Anwari dog på Kabuls flygplats efter att ha fallit ned från ett amerikanskt militärflyg – när han försökte fly från talibanerna.
Anwari spelade i det afghanska ungdomslandslaget i fotboll.
Han blev 19 år gammal.

Förra helgen tog talibanerna kontrollen över Afghanistans huvudstad, Kabul. Sedan dess har många afghaner i ren desperation försökt fly landet.

I början av veckan kunde vi ta del utav fruktansvärda bilder från stadens flygplats, Hamid Karzai International Airport. Dit tusentals hade tagit sig i förhoppningen om att komma med ett plan.

I en video som flera medier runt om i världen kablade ut såg man hur folk i ren desperation försökte klamra sig fast på ett amerikanskt militärflyg, som var på väg mot startbanan. I andra videos som också publicerats ser man hur folk sedan störtar handlöst mot marken.

FINT! OS-stjärnan Marias drag räddar livet på sjuk bebis

Landslagsspelare i fotboll död

En av dem som lyckades klamra sig fast var Zaki Anwari – en afghansk ungdomslandslagman i fotboll. Nu rapporterar den afghanska nyhetsbyrån Ariana att 19-åringen var en av dem som dog – efter att ha fallit ned från militärflygplanet.

I ett inlägg på Twitter lämnar det internationella spelarfacket FifPro sina kondoleanser till familj, vänner och lagkamrater.
Zaki Anwari är, tyvärr, det första kända dödsfallet inom fotbollsfamiljen i den pågående krisen. Men det finns fortfarande många andra idrottare och fotbollsspelare som vi tror är i fara i Afghanistan”, skrev spelarfacket i ett nytt inlägg nu på fredagsmorgonen.

Spelarfacket: Vi ska upprätta en evakueringsplan

Fackförbundet skriver vidare:

Under de senaste dagarna har FifPro haft kontakt med regeringar för att upprätta en evakueringsplan för idrottsutövare. Centralt för denna räddningsinsats är ambitionen att föra så många människor i säkerhet som möjligt.”

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Justin död i otäck olycka – fick aldrig träffa sonen

LÄS OCKSÅ: Jonathan, Ellen och dottern hittad döda under mystiska omständigheter

FOTO: Facebook/Twitter

SENASTE NYTT!