Siamesiska tvillingarna Abby och Brittany om livet tillsammans

Siamesiska tvillingarna Abby och Brittany vill inte separeras.

FOTO: PRIVAT
Systrarna Brittany och Abby, 31, är siamesiska tvillingar.
Mot alla odds överlevde de och har lärt sig gå, cykla och köra bil.
Nu delar de på jobbet som lärare.
– Men tro mig, vi är totalt olika personer, säger Brittany.

Nyligen lyckades ett team i Israel separerar två siamesiska tvillingflickor med hjälp av avancerad kirurgi. Sedan födseln hade flickorna legat rygg mot rygg eftersom deras bakhuvuden delvis var sammanväxa.

Nyligen lyckades ett team i Israel separerar två siamesiska tvillingflickor med hjälp av avancerad kirurgi. Sedan födseln hade flickorna legat rygg mot rygg eftersom deras bakhuvuden delvis var sammanväxa.

Efter ett år kunde systrarna äntligen titta på varandra för allra första gången, något som Hänt rapporterade om i början av september.

De siamesiska tvillingflickorna kunde efter den avancerade operationen äntligen se på varandra för första gången.

För första gången någonsin kan tvillingflickorna äntligen se på varandra. Flickornas familj har valt att inte lämna ut deras namn.

FOTO: SOROKA UNIVERSITY MEDICAL CENTER

Det är ovanligt med siamesiska tvillingar och många gånger dör barnen redan under graviditeten eller kort efter födseln, skriver Svenska dagbladet.

Organisationen som hjälpte göra operationen i Israel möjlig heter Gemini Untwined och verkar för att separera siamesiska tvillingar, men det är inte alltid möjligt.

I intervjun med Svenska Dagbladet berättar den saudiske stjärnkirurgen Abdullah al-Rabeeah om problemen som kan uppstå.

ISÄR Här ser siamesiska tvillingarna varandra för första gången

Han har separerat över 116 tvillingar efter noggranna undersökningar. Om operationen är möjlig hänger på om barnen delar vitala organ. Vissa operationer har han vägrat att utföra eftersom den ena tvillingen skulle riskera att dö.

– Kirurger har inte rätt att välja mellan människoliv. Det är en gyllene regel, säger kirurgen till tidningen.

The Sun skriver att man tror att det finns tolv vuxna tvillingpar i världen.

Tvillingparet Abby och Brittany Hensel är kanske världens mest kända siamesiska tvillingar.

Tvillingparet Abby och Brittany Hensel är kanske världens mest kända siamesiska tvillingar.

FOTO: TLC

Mamman och pappan anade inte något

Ett siamesiskt tvillingpar som inte separerats och visar att det ändå går att leva ett fullgott liv är Brittany och hennes syster Abigail ”Abby” Hensel, i dag 31 år.

Systarna föddes den 7 mars år 1990 i Minnesota, USA. Det blev något av en chock för föräldrarna Patty och Mike Hensel som inte ens visste att de väntade tvillingar.

När de var på ultraljud måste systrarnas huvuden ha legat på ett sådant sätt att barnmorskan tolkade det som att det var ett barn i magen.

Överlevde mot alla odds

Till en början trodde inte läkarna att flickorna ens skulle överleva natten. Men systarna var starka, de växte och har som vuxna tagit varsin examen från universitetet.

Föräldrarna övervägde aldrig att separera på barnen då de var rädda att döttrarna skulle skadas eller få svåra funktionsnedsättningar till följd av operationen.

Systrarna har lärt sig att köra bil och tog körkort som 16-åringar.

Systrarna har lärt sig att köra bil och tog körkort som 16-åringar.

FOTO: TLC

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Världens mest kända siamesiska tvillingar

Abby och Brittany Hensel kan vara världens mest kända siamesiska tvillingar. De har gästat Oprah Winfreys show och haft ett eget realityprogram på tv, Abby & Brittany, som handlade om systrarnas vardag. Där fick tittarna se dem köra bil, resa med vänner och jobba som lärare i en femteklass.

För Daily Mail berättade systrarna att de med tv-serien ville visa att de är två olika individer med unika personligheter som drömmer om kärlek och barn.

– Tro mig, vi är totalt olika personer, sa Brittany då.

Abby förklarar att hon inte ser ett liv som separerade som ett alternativ.

– Vi har aldrig önskat att bli separerade eftersom vi aldrig skulle kunna göra det vi gör nu, som att spela softboll, springa och utöva andra sporter, säger Abby Hensel till The Mirror.

Får en lön

Eftersom Abby och Brittany Hensel bara kan vara på en plats delar de på tjänsten som lärare för klassen och får enbart en lön. De har förståelse för upplägget men säger att de på sätt och vis gör jobbet för två.

– En av oss kan hålla i lektionen och en kan hålla koll på klassen och besvara frågor, säger Brittany.

Deras chef och skolans rektor Paul Good är väldigt nöjd med sina två lärare:

– Jag tror inte det finns något de inte testat eller kan göra om de verkligen vill det. Att visa det för barn, särskilt för barn som kämpar med svårigheter, är väldigt speciellt, det lärs ut genom ett levande exempel.

LÄS OCKSÅ: Rosie är 34 år och redan mormor: ”Är inte bekväm”

LÄS OCKSÅ: Satu fick höra att hon inte kunde bli gravid – nu har hon tio barn

FOTO: PRIVAT/SOROKA UNIVERSITY MEDICAL CENTER/TLC

Senaste nytt