Abbie, 29, tuppade av när hon stod vid spisen – blev svårt bränd

Abbie Reynolds på sjukhuset.

FOTO: PRIVAT / SWNS
Vännen såg plötsligt rumskamraten Abbie Reynolds, 29, svimma över spisen.
Abbie blev svårt brännskadad och fördes till sjukhus i ambulans.
– Smärta var olidlig, jag trodde jag skulle dö, säger Abbie Reynolds.
Här räddas pojken sekunden innan tåget kommer i hög hastighet
Slå på ljud

Det var kväll i amerikanska Washington DC. Abbie Reynolds, 29, stod och babblade med sin rumskompis Margaret Williams. Under pratstunden med Margaret kände Abbie att hon hade allt svårare att hänga med i samtalet.

Hon noterade också att hon fick som svarta fläckar för synfältet. De gick inte att blinka bort och rumskompisen sa att Abbie skulle gå och lägga sig och vila lite.

– Det sista jag minns är att jag går genom vardagsrummet, men tydligen stannade jag och gick till mikron som står ovanför spisen. Där svartnade det och jag kollapsade in i en gryta som stod och kokade på spisen, säger Abbie Reynolds till brittiska Metro.

”Jag trodde jag skulle dö”

Rumskompisen Margret ryckte in och fick bort Abbie från spisen. Då var hon redan svårt brännskadad över bröstet. Ambulans tillkallades och Abbie Reynolds fördes i ilfart till sjukhus.

Känslan hon upplevde var vidrig.

– Smärtan var olidlig. Jag trodde jag skulle dö. Jag har aldrig upplevt något så smärtsamt och jag tror ärligt talat att jag aldrig kommer göra det igen. Jag tror inte ens att föda barn kommer göra lika ont.

Chock när hon såg skadorna

På sjukhuset MedStar opererades hon tre gånger. Totalt blev det 20 dagar på vårdavdelningen. Nu kämpar Abbie Reynolds med att acceptera sina brännskador och hur hennes kropp ser ut efter olyckan.

Hennes första reaktion när hon såg skadorna var chock.

Den brända huden var alldeles grå och Abbie kände sorg och rädsla inför framtiden. Hon hade svårt att se hur hon skulle kunna gå vidare och till en början kändes livet mörkt.

Abbie Reynolds på sjukhuset.

Abbie Reynolds opererades tre gånger och låg inlagd 20 dagar på sjukhus.

FOTO: PRIVAT / SWNS

Ärren har lärt henne något om livet

Abbie Reynolds arbetar till vardags som psykolog på en skola och är nu tillbaka på jobbet efter olyckan och sjukskrivningen. Hon säger att händelsen tvingade henne att sörja sin gamla kropp och sitt tidigare liv innan hon kunde gå vidare och acceptera sig själv fullt ut.

De enorma ärren över armar och bröst har fått henne att inse hur mycket tid hon har kastat bort på att oroa sig över defekter som ingen annan någonsin skulle ha noterat.

– Det här har tvingat mig att bli snällare mot mig själv och att uppskatta min kropp för alla otroliga saker den gjort för mig.

LÄS OCKSÅ: Tomm var världens rynkigaste bebis – så ser han ut i dag

LÄS OCKSÅ: Vännerna kastade Emily, 17, från bro – läkarnas hårda dom

FOTO: Abbie Reynolds / PRIVAT / SWNS / SWNS / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN