TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

9-årig pojke ber för att få en familj – nära brodern adopterades bort

05 aug, 2021 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Braison och Jordan
Jordan växte upp med sin bror Braison i ett fosterhem.
Men när brodern adopterades bort lämnades Jordan ensam.
– Att få ha en familj är allt jag önskar mig, säger han.
Annons
Fu återförenas med pappa Luo 58 år efter kidnappningen – se känslosamma videonBrand logo
Fu återförenas med pappa Luo 58 år efter kidnappningen – se känslosamma videon

Jordan, 9, var bara tre år gammal när han och hans bror Braison hamnade på ett fosterhem i Oklahoma. De nära bröderna fick aldrig lämna hemmet tillsammans. Braison adopterades bort, men Jordan lämnades kvar.

Christopher Marlowe, Jordans handläggare, säger att man försökt få Braisons adoptivföräldrar att hålla sig nära, så att bröderna kan tillbringa tid med varandra.

– Hans brors adoptivföräldrar håller med och har sagt att de vill ta ut bröderna på dagspass ihop så de kan tillbringa lite kvalitetstid tillsammans, säger Christoper Marlowe till nyhetskanalen KFOR, enligt CNN.

Braison och Jordan
Braison, till vänster, bor nära fosterhemmet som Jordan bor på. Trots att de inte länge bor under samma tak försöker Braisons adoptivföräldrar se till så att de träffas ibland.

Jordans vädjan: ”Hoppas någon väljer mig”

För Jordan är det en liten tröst mitt i allt elände. Sorgen och saknaden efter en egen familj har varit stark sedan brodern lämnade fosterhemmet. Han vill inget hellre än att bli omhändertagen av två vuxna och känna trygghet.

Annons

– Jag hoppas någon väljer mig. Jag vill bara ha en familj som jag får kalla för mamma och pappa, sa Jordan i en intervju med KFOR förra veckan.

– Jag vill kunna ha människor runt omkring mig som jag kan prata med när jag behöver det. Att få ha en familj är allt jag önskar mig.

Jordan
Jordan var bara tre år gammal när han och hans bror Braison hamnade på ett fosterhem. Nu har brodern adopterats, men Jordan lämnats kvar. Han vill inget hellre än att få hitta en egen familj.

Jordans svåra trauma

Oklahomas hälso- och socialavdelning har efter Jordans intervju med KFOR mottagit över 10 000 ansökningar från föräldrar som vill adoptera honom.

Casey White på USA:s inrikessäkerhetsdepartement säger att det är positivt med så många ansökningar. Förhoppningen är att hitta en familj som kan möta Jordans behov.

Jordan bor för tillfället på ett gruppboende. De senaste åren har han flyttat runt flera gånger och genomlidit mycket trauma.

Annons

– Han behöver verkligen en jätteförstående familj, en familj som är van vid föräldraskap till barn som upplevt trauma i sitt liv, säger Casey White.

Jordan möter polis
Jordan drömmer om att en dag få jobba som polis. Under intervjun med KFOR fick han möjligheten att träffa en polis, vilket betydde mycket för honom.

”Jordan är långt ifrån ensam”

Casey White hoppas även att människor som blivit berörda av Jordans historia kan tänka sig att adoptera andra barn.

– Det är verkligen viktigt att få folk och förstå att Jordan är långt ifrån ensam. Det finns flera barn, precis som honom, som genomlidit mycket trauma och verkligen behöver en familj som är benägna att hjälpa dem framåt i livet.

Bara i Oklahoma är cirka 7 700 barn placerade i fosterhem. 500 av dem väntar på att bli adopterade.

– Om vi efter Jordans historia kan rekrytera fler fosterfamiljer och fler adoptivföräldrar, som är villiga att ge barnen ett hem, är det bara 'win-win'.

Foto: Youtube

Annons