Jim, 78, träffade kärleken online under pandemin – nu är de gifta

Det är aldrig försent för kärlek – i varje fall om man frågar Jim, 78, och Audrey, 79. Paret träffades på en dejtingsajt när de sökte kärlek under sina guldår.
– Jag var bara tvungen att träffa en person som var lika galen som mig, säger Jim Adams, 79, till People.

Jim Adams, 78, fru gick bort 2017. Moralen var låg. Han trodde aldrig han skulle få uppleva kärlek igen – och han skulle vara ensam för resten av livet.

78-åringen hade varit tillsammans med sin fru i 38 år innan hon gick bort. De hade haft ett helt liv tillsammans, med två barn och två barnbarn. Men Jim Adams, som är konstnär och en pensionerad professor, kände att något saknades i livet.

”Min farsgubbe lyckades med det omöjliga. Han hittade kärleken, trots pandemin. 77 år och nygift”, säger den stolta sonen J.J. Adams till Oprah Daily.

Foto: TWITTER

Tvungen att isolera sig – blev ensam

Professorn, som bor sedan 1970 i Vancouver, Kanada, försökte underhålla sig själv efter fruns bortgång. Han målade tavlor, var aktiv i flera organisationer och hjälpte sitt grannskap. Men 2020 skulle allting ställas på ända, som för resten av världen. 78-åringen var tvungen att isolera sig när pandemin bröt ut.

Isolerad hemma började 78-åringen fundera på vad Jim Adams funder på vad skulle hitta på. Han fortsatte att måla sina tavlor i sin studio. Men av en händelse så gick 78-åringen på en dejtingsajt – för äldre. Sajten heter Silver Singles och hjälper ensamma hitta kärleken när man är över 50.

KRIS Gifte sig med kärleken – sorgen 7 månader efter bröllopet

Letat i fyra år

Enbart en vecka efter att han skapat sitt konto – matchade Jim Adams, 78, med Audrey Coutts, 79. Sajten visade att de båda delade intressen, att de levde i samma ormåde – och att sajten fann dem imponerade 94 procent kompatibla. Jim Adams skickade sitt första meddelande till Audrey Coutts den 15 oktober, 2020.

– Jag hittade faktiskt Audrey direkt när jag startade mitt konto. Så efter det behövde jag inte leta mer. Jag sa till mig själv: Jag är bara tvungen att träffa en person som är lika galen som mig”, säger Jim Adams till Oprah Daily.

Audrey Coutts, 79, hade sökt kärleken betydligt längre. Efter att hon skilde sig efter sitt första äktenskap, som varade i 33 år, blev hon medlem på Silver Singels. Men skulle söka i fyra hela år innan hon fann den rätte – sin Jim Adams.

Audrey Coutts, 79, säger att hon klickade direkt med Jim Adams, 78.

Audrey Coutts: ”Jag kommer bo här helt själv”

Som Jim Adams blev Audrey Coutts instängd när pandemin slog till. Hon kände sig till en början lugn med situationen, men kände att hon saknade sällskap.

– Jag kände att jag hade haft ett fulländat liv, Jag har en fin familj, goda grannar och vänner. Men jag tänkte också: ”Jag kommer bo här helt själv”, berättar Audrey Coutts.

Men när Audrey Coutts fick ett meddelande på dejtingsajten av Jim Adams kunde hon inte ignorera. De hade ju trots allt väldigt hög kompatibilitet.

– Vi klickade direkt. Vi begriper inte riktigt varför vi inte hade hundra procent kompatibilitet, säger hon till Oprah Daily.

Redan efter första meddelandet började romansen mellan de två 70-plussarna. Till en början pratade de över Facetime, där de pratade om deras gemensamma kärlek till konst, klassisk musik och tater. Det skulle visa sig att båda var engagerade i samma volontärorganisationer. De upptäckte dessutom att de hade flera gemensamma vänner.

Bokade dejt på bistro

Givetvis ville de två kärlekskranka åldringarna träffas i verkligheten. Men pandemin brann fortfarande utanför ytterdörren. Paret isolerades sig själva i flera månader för att undvika bli smittade av en tredje part.

Tillslut kände de sig säkra. Första gången paret träffades möttes de vid ett folktomt café en eftermiddag. Jim Adams hade reserverat ett bord långt bak i salen.

Första dejten skulle visa sig gå galant. För endast någon månad senare flyttade Jim Adams in hos Audrey Coutts, som bodde vid ett kustsamhälle, i White Rock, Vancouver. Snart skulle Jim Adams leta fram sin mammas ring, i art deco-stil från 1939.

– Jag plockade fram ringen, men det enda jag kunde tänka var ”tappa för guds skull inte ringen nu”, säger Jim Adams med ett skratt till Oprah Daily.

Men Jim Adams tappade aldrig ringen. Audrey Coutts tacka glatt ja till hans erbjudande.

Trots att pandemin fortfarande brann började det förlovade paret planera sitt bröllop.

Den 25 september, 2021, gifte sig Jim Adams och Audrey Coutts. På grund av pandemin kunde de inte ha allt för många gäster, men 11 nära vänner och familj fick delta. Och några barnbarn. Dagen för bröllopet var en vacker sepemberdag vid vattnet. Det var 23 grader utomhus och soligt.

Jim Adams son, J.J. Adams är stolt över pappa, berättar han för till tidningen.

– Min farsgubbe lyckades med det omöjliga. Han hittade kärleken, trots pandemin. 77 år och nyförlovad, säger den stolta sonen.

LÄS OCKSÅ: Nya bilden på Greta Thunberg i The Guardian väcker starka reaktioner

LÄS OCKSÅ: Ny forskning: Så ofta har folk i olika åldrar sex – egentligen

Foto: TWITTER

SENASTE NYTT!