7-åriga pojken hittades död – mamman rökte heroin med hans inhalator

Laura Heath, 39, misstänks ha mördat sin son – när hon istället för att ge sin son läkemedel, rökt heroin ur hans inhalator.

Sjuåringen hittades död efter en astmaattack i trädgården.

Foto: SWNS
Den sjuåriga pojken dog efter en astmaattack – efter att mamman använt pojkens inhalator för att röka heroin.
Nu står Laura Heath, 39, åtalad för dråp på sin pojke, skriver Metro.
0:23

Efter reklamen: Ska strö ut pappans aska – får allt i ansiktet

(0:23)

Slå på ljud

Laura Heath, 39, är åtalad för dråp på sin son Hakeem Hussain, 7. Rättegången inleddes i veckan. Sjuåringen dog i november 2017 av en astmaattack.

Den lilla pojkens kropp hittades liggandes död i en trädgård, i närheten av Birmingham i Storbritannien. Temperaturen ska varit nära nollgradigt. Två ambulanser ryckte ut för att försöka få liv i Hakeem Hussain – men livräddningsförsöken misslyckades.

Hakeem Hussain, 7, hittades död i en trädgård, en tidig morgon i november 2017.

Foto: SWNS

Rökte droger ur pojkens inhalator

39-åriga Laura anklagas nu för att försummat sitt barn till den grad att han avled av behandlingen. Bland annat ska pojken exponerats för kokain och heroin redan vid tidig ålder. Men det är inte allt.

Enligt åtalet var droger mammans ”första prioritet i livet”. Pojkens inhalator ska varit invirat i aluminiumfolie, som använts för att röka heroin ur. Hakeem Hussain ska ha tvingats sova på en soffa.

Flickvännen bjöd in till trekant – kärleken gjorde andra kvinna gravid

Resterande av hemmet beskrivs ha varit i ett extremt nedgånget tillstånd. Pojkens kläder luktade starkt av cigarettrök när han kom till skolan. Personal larmade även om att hans kläder ibland luktade urin.

39-åriga mamman Laura Health använde pojkens inhalator för att röka heroin ur. Pojken dog av en astmaattack.

Foto: SWNS

Horribla bilder från hemmet – fyllt av sopor och fimpar

Under rättegången har ”horribla” bilder visats på hemmet, skriver Metro. Rummen i hemmet var fyllda till bredden av skräp och sopsäckar. Hemmet beskrivs ha luktat väldigt starkt, en blandning av sopor och ”rå cigarettrök”.

Hakeem Hussains astmaattack ska ha byggts upp under flera dagar. För varje dag ska det ha blivit värre. Tillslut gick den lilla pojken ut mitt i natten för att ta frisk luft. Dagen efter hittades han död i trädgården.

En bild från hemmet ut åtalet. Lukten i lägenheten beskrivs som ”horribel”.

Foto: SWNS

Inte fått hjälp av sin mamma

Under obduktionen hittades inga spår av mediciner som kunde förebygga en astmaattack i den lilla pojkens kropp. Fleratlet gånger hade socialarbetare kopplats in för pojkens utsatta situation.

Socialen hade möte med familjen bara två dagar innan Hakeem Hussains död. Flera ur skolpersonalen hade larmat om situationen. Skolsjuksköterskan varnade till och med att pojken hade hög risk att dö, om han inte togs bort från sina föräldrar. De sista 50 skoldagarna i sitt liv, var pojken endast i skolan 15 gånger.

Sam dog i föräldrarnas armar – familjens ofattbara sorg: ”Viskade”

Men socialen i Birmingham beslutade att inte omhänderta pojken, trotsP risken att han skulle skadas var stor, enligt Metro. Vänner till Laura Heath har vittnat om hur hon rökte tunga droger i rummet intill, endast 24 timmar innan pojkens död.

Laura Heath erkänner sig skyldig till fyra fall av barnmisshandel, samt att hon inte gett sjuåringen läkemedel som han behövt. Hon erkänner även att pojken exponerats för droger som kokain, heroin och ”tjack”.

Blommor lämnat utanför trädgården där pojken hittades.

Foto: SWNS

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamman Mira blåst av vännen – kollapsar av sorg

LÄS OCKSÅ: Marias bottenlösa sorg – 1-åriga sonen hittades död i avloppsbrunnen

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!