7-åriga Lilly var nära att dö – lungorna kollapsade av möglet hemma

26 aug, 2022 
7-åriga Lillys lungor kollapsade av möglet hemma.
I flera år inandades familjen mögel och det var med nöd och näppe som 7-åriga Lily överlevde när hennes lungor kollapsade. Mamman trodde det var försent.
Annons
3-åringen framför Whitney Houstons "I have nothing"
3-åringen framför Whitney Houstons "I have nothing"

Det var i tidigt en morgon i mitten av maj som Paige Harvey, 27, vaknade av konstiga ljud från sin dotters sovrum. Klockan var drygt halv fem när hon insåg att något var fel på hennes 7-åriga dotter Lilly. För tidningen Metro berättar hon om de skräckfyllda morgontimmarna när hon trodde att hon skulle förlora sin dotter för alltid.

Under flera års tid hade mamma Paige klagat på ett växande mögelangrepp i hennes dotters sovrum. Möglet antogs komma från en vattenläcka i grannens lägenhet och hade spridit sig ordentligt under årens lopp. Trots att Paige flera gånger påpekat möglet och de hälsorisker det kan medföra agerade inte hyresvärden, vilket kom att leda till en tragisk incident.

"De kunde inte säga att hon skulle bli bra"

Mamma Paige vaknade tidigt en morgon av att sjuåringen kräktes i sitt rum där hon skulle sova minst några timmar till. Det var så pass illa att dottern knappt fick luft och Paige bestämde sig för att ringa efter en ambulans.

Annons

– Jag trodde att jag skulle förlora min dotter. När vi satte oss i ambulansen kunde de inte klargöra för om hon skulle bli bra, så det var väldigt svårt, berättar mamma Paige för Metro.

Idag mår flickan bra, men det är svårt för Paige att släppa den traumatiska händelsen.

– Jag var skräckslagen, men hon tog sig igenom det och gjorde det bra. Det var förkrossande och det läskigaste jag någonsin har bevittnat, fortsätter hon.

Lilly, 7 år.
Lilly kördes till sjukhuset i ambulans när hennes kräkningar gjorde det svårt för henne att andas.

Efter händelsen har hyresvärden bett om ursäkt och deras lägenhet har totalrenoverats. Paige och hennes familj kräver dock ett nytt boende då de inte känner sig bekväma i sitt gamla hem. Paige är fortfarande orolig att hennes dotter ska bli sjuk.

– Till och med när hon sover så springer jag in och ut ur hennes rum för att kolla till henne, säger hon till Metro.

Annons

Trots oroligheterna och familjens vädjan har hyresvärden nekat deras önskan om att få flytta. Det eftersom att lägenheten har renoverats och ska vara beboelig.

FOTO:

Annons