extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

7-åriga Alexandra tragiskt död – efter att hon lekt med sina ballonger

10 okt, 2023 
7-åriga Alexandra Kelly
7-åriga Alexandra Kelly lekte med sina ballonger hon fått på sin födelsedag när den hemska olyckan inträffade.
Nu varnar mamma Channa andra föräldrar efter den hemska familjetragedin.
”Jag hoppas och ber att detta kommer att förhindra och rädda livet på andra barn", skriver mamman till People.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”Den jobbigaste tiden i mitt liv”
Bianca Salming: ”Den jobbigaste tiden i mitt liv”

Ingen hade nog kunnat tro att ett par födelsedagsballonger skulle kunna ställa till med så mycket skada.

Nu varnar mamma Channa Kelly från Tennessee andra föräldrar efter att hon tvingats genomgå varje förälders mardröm.

I ett inlägg på Facebook berättar mamman att hon hade köpt en stor regnbågsfärgad ballong formad till en sjua fylld med helium till sin dotter Alexandra Kellys 7-årsdag. Hon köpte också ett tiotal mindre ballonger med Roblox-motiv till dotterns stora dag den 24 september.

Chocken i vardagsrummet

Ungefär en vecka efter födelsedagen lekte Alexandra med sina ballonger medan mamma Channa satt bredvid och tittade på när dottern smällde ballongerna en efter en.

Alexandra frågade sin mamma om hon fick smälla den stora ballongen med sjuan och Channa sa okej och gick sedan ut i sovrummet ett tag.

Men när hon kom tillbaka till vardagsrummet fick hon en chock.

”Som förälder är jag medveten om kvävningsrisken med latexballonger, men jag trodde aldrig att det fanns en sådan risk med dessa mycket större ballonger”, skriver mamman på Facebook.

Annons

Till en början trodde hon att dottern, som låg med ansiktet ner mot golvet, hade somnat. Men sedan insåg hon att det var betydligt allvarligare.

”Jag trodde för en sekund att hon somnat, men märkte sedan att ballongen satt över hennes huvud. Jag tog snabbt bort ballongen, ringde 112 och påbörjade hjärt- och lungräddning direkt”.

Mamma och dottern

”1 oktober kollapsade hela min värld”

När polisen och räddningspersonalen anlände tog de över, men deras försök att återuppliva 7-åriga Alexandra var misslyckade, enligt mamman.

”Söndagen den 1 oktober kollapsade hela min värld runt mig eftersom jag inte var medveten om risken kring dessa typer av ballonger. Det är okänt om hon dog av heliumförgiftning eller kvävning. Vi väntar för närvarande på den preliminära obduktionsrapporten”, skriver mamman.

Annons

Hon beskriver sin dotter som ”en kärleksfull och godhjärtad liten flicka som älskade att sjunga och dansa och få sin mamma att skratta”.

Nu hoppas mamma Channa Kelly att genom att dela den tragiska historien om dottern, kunna öka medvetenhet om farorna med ballonger.

”Jag hoppas och ber att detta kommer att förhindra och rädda livet på andra barn", skrev den sörjande mamman.

FOTO: GOFUNDME/FACEBOOK

Annons