60-årig kvinna vann 5 miljoner på lotten – då tog kioskägaren vinsten

Gaetano Scutellaro

En 60-årig kvinna skrapade hem fem miljoner kronor på en lott.
Då tog kioskägaren vinsten och brummade iväg på sin moped.
Polisen inledde sen en intensiv jakt på mannen.

Kvinnan i 60-årsåldern äntrade den lilla kiosken med ett enda mål i sikte: två trisslotter. Hon gjorde rätt för sig och betalade lotterna i kassan, sen satte hon igång med att skrapa dem.

Ivrigt drog hon fram och tillbaka på lotten. Siffror uppenbarade sig. Overkliga summor började synas. Summor man drömskt pratar om men aldrig upplever. När kvinnan såg att hon vunnit högsta vinsten på 500 000 euro, cirka fem miljoner kronor, tog nog hjärtat ett rejält skutt.

Med, vad man får förmoda, stora ögon vände hon sig till en i personalen, frågade om hen kunde kvalitetssäkra lotten och kolla så att summan verkligen stämde.

Skraplott

60-åriga kvinnan kunde inte tro sina ögon när hon skrapade fram fem miljoner kronor. Hon fick be kiosksägaren om hjälp. Det skulle hon inte gjort, han tog pengarna och försvann på en moped.

Mujo Korach/TT

Ägaren flydde på moped och försvann med lotten

Det var tydligen en arbetsuppgift som var alldeles för avancerad. Personalen vände sig istället till Gaetano Scutellaro, som äger kiosken med sin fru, och frågade om inte han också kunde ta sig en titt på lotten.

Det kunde han. Han kunde till och med sno den, vilket var precis vad han gjorde. När han förstod att summan pekade på fem miljoner kronor, sprang han ut ur kiosken, satte sig på sin moped och brummade iväg som om det inte fanns någon morgondag.

I vad som beskrivs som en intensiv polisjakt i italienska Neapel följde. Polisen lyckades dock inte gripa den mopedåkande italienaren. I stället tog man beslutet att frysa alla lotter som sålts i kiosken, så han inte kunde ta ut pengarna. Det skriver The Mirror.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

MONSTER Frun vann miljoner på lotto – då sköt John ihjäl henne och dottern

Hittades på flygplats flera dagar efter

Två dagar senare lyckades man hitta Gaetano Scutellaro. Han hade lämnat mopeden och tagit sig till flygplatsen Fiumicino Airport i Rom för att borda en flight till Kanarieöarna.

Han visiterades av polis, men någon lott hittade de aldrig. Man skulle kunna säga att de gick lottlösa därifrån. Oavsett vad sa Geatano att han låst in lotten i ett nyöppnat bankfack och hävdade bestämt att lotten tillhörde honom, och inte den 60-åriga kvinnan.

Polisen kunde inte annat än att släppa mopedmannen. Nu har man startat en utredning för att verkligen gå till botten med vad som kan ha hänt.

Gaetano Scutellaro

Gaetano Scutellaro tog mopeden och brummade iväg med lotten på Neapels gator. Polisen hittade honom på en flygplats i Rom två dagar senare. Hunden på bilden har inget med lottrånet att göra.

Facebook

Ägaren planerar anmäla 60-åringen för förtal

Geatanos bankkort kan komma att dras in. Kiosken hålls för tillfället stängd medan utredning pågår och kan först öppna när det utom alla tvivel står klart att hans fru, som är kioskens rättmätiga ägare, kan bevisa att hon inte haft något med lottrånet att göra.

Enligt The Mirror planerar även mopedmannen att anmäla den 60-åriga kvinnan för förtal. Lotterna i kiosken kommer vara fortsatt frysta tills allt är utrett och det kommer heller inte gå att lösa ut femmiljonerlotten.

Polisen har fortfarande inte fått tag på lotten, som försvann för drygt en vecka sedan.

Gaetano Scutellaro

Gaetano Scutellaro var på väg till Kanarieöarna. Han berättade för polisen att han lämnat in lotten i ett bankfack. Polisen har fortfarande inte hittat lotten och utreder nu händelsen.

Facebook

LÄS OCKSÅ: 24-åringen har lagt 85 000 kronor på att förminska brösten – då växte de tillbaka

LÄS OCKSÅ: 75-årig mormor fick stroke – lurades på pengar av barnbarnen

Foto: Facebook, Mujo Korach/TT

SENASTE NYTT!