TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

6-åringen räddade livet på sin pappa – med enkla Googleknepet

25 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Kyle Semrau och Macie
Kyle Semrau blev väldigt dålig.
Då räddades 6-åriga dotterns hans liv med ett knep från Google.
Annons
Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshusBrand logo
Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshus

Macie, 6, vägrade att gå till skolan. Det var årsdagen då hennes mormor gått bort och hon var i ett känslomässigt tillstånd av ledsamhet. När pappa Kyle kom hem från nattjobbet bestämde han sig för att tillbringa tid med den ledsna dottern.

Men Kyle började känna sig risig. Han hade ont i bihålorna och lungorna. Det blev svårare och svårare att andas – och han tappade medvetandet flera gånger. När han vaknade upp försökte han skrika på hjälp.

Trots att ljuden var osammanhängande insåg Macie att det var något riktigt galet som höll på att hända pappa Kyle. Hon förstod att det var läge att tänka bort barnet i henne och gestalta den vuxne i rummet.

Macie
Macie, 6, reagerade direkt när pappa Kyle började tuppa av.

Dotterns blixtsnabba beslut – enkla Googleknepet

När Kyle vaknade till förstod hon att det var temporärt och att en ny kollaps låg i luften. Snabbt som blixten bad hon honom säga lösenordet till sin mobiltelefon. Hon noterade kombinationen och kunde låsa upp mobilen.

Annons

Hon gick in på Google och sökte efter polisen. Numret till den lokala polisstationen kom upp och med ett enkelt knapptryck fick hon fram en signal. Det tog inte lång tid innan hon kom fram.

– Jag tryckte på den här knappen och skrev Eliot Police, och sen tryckte jag på ring. Jag vill egentligen inte säga det här, men jag trodde att pappa skulle dö, sa Macie till tv-kanalen Boston News.

Macie googlar
Macie lyckades låtsa upp pappans mobiltelefon och få fram polisens nummer som kopplades till den lokala polisstationen.

Pappans fina ord – efter dotterns heroiska insats

Trots pappa Kyles alarmerande tillstånd lyckades Macie behålla lugnet. Hon hade stenkoll på familjens adress, pappans namn och ålder, och hur polisen skulle ta sig till källarrummet där han låg.

Annons

Det tog två minuter för räddningstjänsten att komma fram. Under tiden hade Macie hunnit låsa upp källardörren och fått lillebror Caleb att stänga en dörr på övervåningen för att hålla borta familjens hundar.

– Det är bara helt otroligt. Jag hade en galen tur att min dotter, son och polisen reagerade så fort. Allt gick så himla snabbt, sa Kyle efter att ha återhämtat sig på sjukhus i tre dagar.

Caleb, Macie och Kyle
Kyle ska vara glad att han har så ansvarsfulla barn som Caleb och Macie.

Foto: Youtube, Facebook

Annons