sjukdomar

6-åringen har bara en önskan till tomten – vill ha ett nytt hjärta

Georgias önskan till tomten – nytt hjärta så att hon kan leka

FOTO: Facebook
Sexåriga Georgia har bara en sak på sin önskelista till tomten.
Hon önskar sig ett nytt hjärta, så att hon kan få fortsätta att leva.
– Det skulle vara den bästa julklappen hon skulle kunna få, säger mamman Jodie.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Grishjärta inopererat i människa
0:34

Efter reklamen: Grishjärta inopererat i människa

(0:34)

Slå på ljud

Georgia Kirchin, 6, från engelska Peterborough föddes med en defekt i hjärtat – en förträngning i aortamynningen som kan bero på förstelnade eller förtvinade klaffar. Det betyder att aortaklaffen, som kontrollerar blodflödet till hjärtat, är för trång.

Läkarna konstaterade att hon led av det här allvarliga hjärtfelet redan fem dagar efter hennes födelse, då hon kollapsade totalt och fick föras till sjukhus. Georgia, som har en syster som heter Millie, 11, fick tillbringa åtta veckor på intensivvårdsavdelningen.

När hon var tre månader gammal hade hon redan gjort två hjärtoperationer och hon hade tvingats amputera en fot på grund av att det blivit komplikationer då läkarna gett henne en spruta. När hon var fyra år började kroppen reagera ytterligare och sedan dess står hon i kö för att få ett nytt hjärta.

Georgia har tyvärr tvingats tillbringa mycket tid på olika sjukhus.

Georgia har tyvärr tvingats tillbringa mycket tid på olika sjukhus.

FOTO: Facebook

– Det var chockerande att höra att läkarna inte kunde göra mer för henne. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här långt. Jag trodde nog alltid att läkarna skulle kunna hjälpa henne, säger mamman Jodie, 33, enligt The Sun.

”Vill ha ett normalt liv och leka med vänner”

Efter att ha stått på organdonationslistan i över två år börjar nu klockan ticka för stackars Georgia. Läkarna säger att de inte längre kan göra nått, utan en hjärttransplantation kommer hon inte att överleva. Hennes mamma Jodie har försökt nå ut till folk och söka hjälp – hon ber fler att donera sina organ i framtiden.

Georgia med sin fem år äldre syster Millie och mamman Jodie.

Georgia med sin fem år äldre syster Millie och mamman Jodie.

FOTO: Facebook

– Det enda Georgia vill ha är ett nytt hjärta så att hon kan ha ett normalt liv och leka med sina vänner. Det skulle vara den bästa julklappen hon skulle kunna få, säger Jodie.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Bönar och ber om att folk ska donera organ

Trots sitt allvarliga hälsotillstånd har sexåringen fortsatt att gå till skolan, men hon blir snabbt trött och orkeslös. En av hennes skolkamrater har velat hjälpa Georgia så mycket så att hon till och med erbjudit henne sitt eget hjärta. Jodie, som inte lever ihop med Georgias pappa Adam, 32, längre säger:

Hela familjen samlad. Numera är däremot inte Jodie och Adam ett par längre. Pappan Adam har flyttat ut.

Hela familjen samlad. Numera är däremot inte Jodie och Adam ett par längre. Pappan Adam har flyttat ut.

FOTO: Facebook

– Nu handlar det bara om att vänta, det är enda chansen hon har att överleva. Jag vill att folk i framtiden ska överväga att donera sina, och kanske hela familjens organ. Jag vet att andra barn har behövt förlora sina liv för att Georgia ska kunna få chansen att leva och det är fruktansvärt, säger hon och fortsätter:

– Men jag vill att folk försöker tänka sig in i min situation som förälder. Om man skulle kunna tänka sig att själv ta emot en organdonation borde man acceptera att själv donera ett organ också.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN