livet med barn

6-åriga flickan fick ont i magen – 12 timmar senare var hon död: ”Ren chock”

6-åriga flickan fick ont i magen – 12 timmar senare var hon död: ”Ren chock”

Foto: FACEBOOK
6-åringen fick ont i magen – 12 timmar senare var hon död.
Nu berättar föräldrarna om en djupa sorgen.
– Vi bröt ihop i tårar. Man känner sig bara avtrubbad och tom. Det känns inte alls på riktigt, säger föräldrarna, enligt The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rånare stjäl guld för miljoner på bara 70 sekunder
0:31

Efter reklamen: Rånare stjäl guld för miljoner på bara 70 sekunder

(0:31)

Slå på ljud

Föräldrarna Shaun Stirrup och frun Pip berättar om den förkrossande sorgen efter dottern Milly-Rose, 6, plötsliga död, för knappt en månad sedan.

Familjen, som är från Manchester i Storbritannien, berättar om det turbulenta dygnet – där de på morgonen skickat dottern till skolan likt alla andra dagar och 12 timmar senare låg vid hennes livlösa kropp.

Allt började den 14 februari. Milly-Roses hade kommit hem tidigare från skolan eftersom hon haft magont. Till en början misstänkte föräldrarna att hon åkt på magsjuka, eftersom sjukdomen nyligen funnits i deras bekantskapskrets.

– Hon spelade bara på sin Nintendo Switch och gjorde vad barn gör när de inte mår bra, berättar en förtvivlad pappa Shaun.

”Hon sa att hennes mage var öm och hennes hjärta gjorde ont”.

Foto: FACEBOOK

Pappan: ”Hennes mage var öm”

Efter att fått glass gick flickan att la sig. Men senare under natten tog allt en drastisk vändning.

– Hon vaknade på torsdagsnatten, runt 01.00. Hon sa att hennes mage var öm och hennes hjärta gjorde ont, berättar Shaun.

– Jag kände hur hennes hjärta bultade kraftigt och hon var väldigt stressad. Vi gjorde som de flesta föräldrar skulle göra och försökte lugna ner henne.

Föräldrarna tog beslutet att köra flickan till akuten. Där bedömdes läget vara lugnt med flickan, eftersom man fortfarande misstänkte magsjuka. På sjukhuset fick de vätskeersättning och rådet att hålla koll på henne. I akutsalen var det fullt med andra magsjuka barn, så föräldrarna ville inte stanna i onödan.

– Vi kände att det var mer sannolikt att vi skulle smittas, så vi bestämde oss för att åka hem eftersom sjuksköterskan sa att alla hennes värden var normala.

Flickan blev allt sämre

Under natten blev den 6-åriga flickan allt sämre. På natten blev hon genomvåt av svett och kunde knappt stå upp. Plötsligt föll hon ihop.

– Jag var tvungen att fånga henne innan hon slog i golvet och vi visste att hon behövde en ambulans, berättar pappan och berättar frustrerat att ambulansen meddelade att det kunde dröja timmar innan de kunde komma.

Istället bestämde sig paret för att köra flickan till sjukhuset. På sjukhuset tog man saken väldigt allvarligt och meddelade att detta var ett ”värsta scenario”.

Milly-Rose behandlades under den misstänkta sepsis- och hjärnhinneinflammation. Flickan fortsatte att "svettas grovt" trots att hennes kroppstemperatur sjönk.

– Hennes hjärtfrekvens var 135 vilket de sa att de inte var alltför oroliga för. De behövde reglera hennes kroppstemperatur, säger pappan.

– Det lugnade sig och vi trodde att vi hade gått igenom det värsta. Jag övervägde att åka hem för att hämta hennes pyjamas.

– Men så efter en timme tog de henne in på IVA. Vi trodde att det bara betydde att hon skulle få mer fokuserad vård… säger pappan.

”Maskinerna började pipa högt”

Shaun berättar hur hans dotters tillstånd plötsligt förvärrades.

– Inom 15 sekunder efter att min fru kom in i rummet vände Milly huvudet mot väggen. Hon slöt ögonen och hennes hjärta stannade. Maskinerna började pipa högt.

Ett team av läkare slog ring runt 6-åringen. Föräldrarna visades ut rummet. En läkare gav HLR i över en timme.

Hon dödförklarades tragiskt klockan 13.24 på torsdagsmorgonen.

– Det var helt enkelt helt enkelt. Från det att hon först hade klagat över att hon hade ont i magen till att hon gick bort var det 12 timmar. berättar den extremt sorgsne pappan.

– Det sista vi förväntade oss var att hennes hjärta skulle stanna. Vi är bara i ren chock. Min fru är otröstlig.

– Vi bröt ihop i tårar. Man känner sig bara avtrubbad och tom. Det känns inte alls på riktigt. Vi vaknade på morgonen och förväntade oss att hon skulle ligga i sin säng. Hon är vår enda dotter. Hon var vårt allt.

Efter sexåringens död har hänvisats till rättsläkaren då de arbetar för att fastställa hur hennes tillstånd försämrades så snabbt.

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN