57-åriga kvinnan drabbad av dödlig sjukdom – sjukhusets överraskning

57-åriga kvinnan väntar på en lung– och njurtransplantation.
Då överraskade sjukhuspersonalen henne på sin bröllopsdag.
Plötsligt var sjukhuskapellet redo för fest.
– Collette är sjukhusets ljus i mörkret, berättade sjukhuspersonalen.

Collette Hurd, 57, har haft ett tufft år. I början av året drabbades hon av ”Pulmonell hypertension”, en sällsynt sjukdom som orsakar högt blodtryck i lungorna och hjärtat. I maj, 2021, lades hon in på sjukhuset Northwestern Memorial i Chicago.

På sjukhuset väntade hon på en dubbel lungtransplantation. Men läkarna upptäckte att 57-åringen även behövde en ny njure, till följd av hennes allvarliga sjukdom. Sedan i juli har hon väntat på sin livräddande operation.

Men Collette Hurd vistelse på sjukhuset har inte gått obemärkt förbi. Sjukhuspersonalen har nämligen sett hur den 57-åriga kvinnan har kämpat – och hur hon har lyst upp personalens vardag. Collette Hurd har nämligen fångat personalens hjärtan.

Collette Hurd är drabbad med en dödlig sjukdom och behöver organtransplantation. Men hon håller hela tiden humöret uppe, enligt sjukhuset.

Foto: NORTHWESTERN MEDICINE

Sjukhuset: Collette är vår favoritpatient

– Collette är en underbar person, säger sjuksköterskan Kari Brouwer vid IVA-avdelningen till PEOPLE.

Sjukhuspersonalen började förbereda en överraskning för Collette Hurd. Man ville fira hennes kommande bröllopsdag. De ordnade fram en vit sidenmorgonrock, med ordet ”BRIDE”, ”Brud”, på svenska och målade blåa fjärilar på hennes skor. De ordnade fram champagneglas – och grapefruktjuice som substitut för att kunna skåla med, skriver sjukhuset på sin hemsida.

Fick fira sin bröllopsdag. Collette Hurd älskar fjärilar, vilket personalen målade på hennes skor.

Foto: NORTHWESTERN MEDICINE

Enligt personalen var det minsta de kunde göra för sin favoritpatient.

– Till och med på IVA har Colette ett leende på läpparna. Hon är genuin, hon bryr sig verkligen om sin omgivning och håller en alltid sällskap, säger Carey McGarvey som arbetar på avdelningen.

FÖRLUST 73-åriga mamman födde tvillingar – då dog maken

”Alla patienter har inte någon som besöker”

Sjukgymnasten Megan Burwell håller med sin kollega. Han säger att Collette Hurd har varit sjukhusets ”ljus i mörkret”, speciellt under pandemin som påverkat sjukhuset mycket.

– Alla patienter har inte någon som besöker, eller familj. Som personal är man då den enda kontakt och stöd som dessa personer har. Det känns både glädjande, men ibland lite sorgligt. Dessa patienter är ju föräldrar, bröder och systrar. Vi gör allt vi kan för dem.

” Collette är sjukhusets ljus i mörkret”, berättar sjukgymnasten Megan Burwel.

Foto: NORTHWESTERN MEDICINE

– Collette är sjukhusets ljus i mörkret. Hon älskar fjärilar. Så för mig, är hon min lilla fjäril. Givetvis har det funnits svåra dagar. Men hon är ständigt positiv, även efter en dålig dag, Hennes personlighet och kärlek smittar av sig, säger sjukgymnasten Megan Burwel.

LÄS OCKSÅ: Moas, 23, kraftiga magsmärtor visade sig vara ett barn: ”Chockad”

LÄS OCKSÅ: Isla, 2, var stor som en Iphone när hon föddes – fick skador för livet

Foto: NORTHWESTERN MEDICINE

SENASTE NYTT!