52-åringen har slutat festa och blivit singelmamma: ”Rätt beslut”

Kelly flög till Grekland och lät inseminera sig – som 50-åring

FOTO: SWNS
Kelly väntade till hon blev 50 år innan hon fattade det kontroversiella beslutet.
Då flög hon ner till en klinik i Aten och blev mamma på egen hand.
– Jag känner inget behov av att resa och festa längre, säger hon till Metro.
Gravida mamman ”Tror det växer en alien där inne”
0:28

Efter reklamen: Gravida mamman ”Tror det växer en alien där inne”

(0:28)

Slå på ljud

Kelly Clarke, 52, brukade njuta av livet på hög höjd. Hon satsade på sin karriär som terminalchef på Gatwick Airport utanför London samtidigt som hennes vänner bildade familjer. Trots att hon alltid hade velat bli mamma hade hon inte träffat någon att skaffa barn ihop med, så när hon närmade sig sin 50-årsdag fattade hon ett häftig beslut.

Hon flög till Aten, Grekland, för två år sedan. Där gjorde hon en IVF-behandling och lät inseminera sig. Redan tolv dagar senare fick hon ett positivt besked på gravidtestet.

Kelly flög till Grekland och var där några veckor för att se till att hon blev gravid.

Kelly flög till Grekland och var där några veckor för att säkerställa att hon blev gravid.

FOTO: SWNS

Glad över att hon gjort det själv – utan partner

I mars 2021 välkomnade hon Lyla Rae Clarke till världen. Nu, i en intervju med brittiska Metro, insisterar hon på att 50 var en utmärkt ålder för henne att skaffa barn.

– Jag känner inget behov av att resa och festa längre. Jag vill vara med varenda minut av Lyla Raes uppväxt. Jag känner mig övertygad om att med den livserfarenhet jag har kan jag guida Lyla Rae genom hennes liv bättre än om jag hade varit en ung mamma, säger hon och fortsätter:

– Jag kan fokusera enbart på henne nu när jag känner mig mätt och nöjd med det jag gjort tidigare i livet. Alla är olika, men jag känner att jag fattat rätt beslut. Ingen har rätt eller fel. Min resa mot att bli mamma blev så här och det var rätt för mig.

Lyla Rae är nu 19 månader och kan räkna till fem och rabbla alfabetet fram till bokstaven F.

Lyla Rae är nu 19 månader och kan räkna till fem och rabbla alfabetet fram till bokstaven F.

FOTO: SWNS

Kelly säger också att hon är glad att hon gör den här resan utan en partner.

– Det är skönt att jag slipper bli oense med någon annan eller ha en partner som gör det motsatta mot vad jag gör när jag inte är med. Från början var det några av mina vänner och min familj som var emot att jag skulle bli ensamstående mamma vid 50. Men nu när Lyla Rae är här är de otroligt hjälpsamma och stöttande.

Tänker på livförsäkringar och testamente

Hon berättar att hon skrivit på ett kontrakt med kliniken i Aten som tvingar henne att berätta sanningen för sin dotter om hur hon blev till.

– När hon är tillräckligt gammal för att förstå situationen så ska jag förklara allting för henne. Jag ska vara ärlig, säger hon.

Trots att hon säger att hon är nöjd över beslutet att låta inseminera sig vid 50 års ålder medger hon att hon ibland funderar över sin egen ålder.

– Det har slagit mig att om 20 år så är hon 22, och jag är 72. Saker som livförsäkringar och testamente har jag aldrig funderat över förut, men det tvingas jag tänka på nu, säger Kelly.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN