51-åriga Emma dog mitt framför sin partner – under migränbehandlingen

Emma Grainger och Adrian Casey.

FOTO: Facebook
Emma Grainger, 51, led av svår migrän.
Efter flytten till Kina tvingades hon byta behandling för sina smärtor.
De kinesiska hydrokorstisonsprutorna hon behandlades med ledde till slut till hennes död efter år i koma, skriver Daily Star.

Emma Grainger, 51, hade länge plågats av ihållande migränanfall, vilket hon i England fått medicin för att lindra. 2019 flyttade hon till Shanghai i Kina för att lära ut engelska tillsammans med sin fotograferande partner Adrian Casey.

I Shanghai fanns inte samma brittiska migränmedicin att tillgå och istället erbjöds Emma hydrokortisoninjektioner för att lindra huvudvärken och illamåendet. Kortisonet skulle injicerades i kvinnans huvud vid åtta tillfällen, men hon tog sig bara igenom fem.

”Hon dog, hon slutade andas”

Paret från den brittiska staden Worcester flyttade till Shanghai tillsammans 2019 och Emma insåg snabbt att hon inte skulle kunna fortsätta med samma medicin som hon gjort i England.

När hon erbjöds den nya behandlingen tackade hon ja för att slippa de hemska migränattackerna hon så länge kunnat leva utan tack vare medicin. Läkaren skrev ut hydrokortisonsprutor till 51-åringen, vilket till en början gick problemfritt. Emma åkte in till en kinesisk klinik i stan, fick sin spruta och kunde åka hem. Detta upprepade hon fem gånger innan den fruktansvärda vändningen kom i februari 2021.

Emma Grainger.

Emma och hennes partner flyttade till Kina 2019 för att lära ut engelska.

FOTO: Facebook

Emma började med sin behandling den 6 februari förra året. Men när det var dags för den femte sprutan gick något fel. Emmas partner Adrian Casey berättar hur hon blev medvetslös i läkarstolen – mitt framför ögonen på honom.

– Jag kan inte vara mer rak på sak, hon dog, hon slutade andas, vittnar den förkrossade partnern.

Emma hade plötsligt hamnat i en koma. Och koman varade i hela 18 månader.

Skulder på 2,5 miljoner kronor

Emma var inte död, men var medvetslös i 18 månader på sjukhuset i Shanghai och på grund av Kinas strikta coronarestriktioner fick hennes partner inte träffa henne under en period. Under sju veckor levde Adrian ovetandes om Emmas tillstånd.

Inte långt efter hon hamnat i koma i februari förra året gav Emmas kropp upp och hon fick hjärtstillestånd. Läkarna fick igång hennes hjärta igen, men i slutet av september i år gick hennes liv inte att rädda. Hon avled den 18 september 2022.

Änklingen har efter Emmas död bestämt sig för att stämma kliniken som orsakat tragedin. Han har också börjat samla in pengar i ett försök att betala av vårdkostnaderna som uppgår till nästan 2,5 miljoner kronor.

– Det är en mardröm med kinesiska advokater och försäkringsbolag som helt enkelt inte betalar vad de ska. Jag kämpar så klart med... Den emotionella tyngden av att förlora Emma och också den komplexa byråkratin, säger Adrian till Daily Star.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN