fascinerande liv

49-åriga trebarnsmamman var död i 40 minuter: ”Magisk upplevelse”

Kirsty dog men återuppstod: ”Det var magiskt”

FOTO: Facebook

Hon sått ljuset i slutet av tunneln och gick över till andra sidan.
Men efter 40 minuter kom hon tillbaka igen.
– Allt ändras när man får en andra chans i livet, jag behöver aldrig vara rädd för att dö igen, säger Kirsty till The New York Post.

Vansinnesfärden med Teslan kostade två människor livet
0:37

Efter reklamen: Vansinnesfärden med Teslan kostade två människor livet

(0:37)

Slå på ljud

Kirsty Bortoft, 49, hittades helt okontaktbar på vardagsrumssoffan den 29 januari i fjol. Ögonen var uppspärrade, men på ett sätt livlösa, berättar fästmannen Stu.

De hade båda avslutat jobbveckan och de såg fram emot en romantisk helg tillsammans – men när Stu kom hem hittade han Kirstys laptop på golvet och när han väl upptäckte henne såg han att hennes hud hade en märkligt mörkröd ton. Han rusade iväg till sjukhuset med sin kärlek.

– Han lade ner mig på golvet och började med HLR medan han pratade med ambulanspersonal på telefonen och när de kom hem till oss kopplade de på mig på flera olika maskiner och använde en defibrillator för att få igång min hjärtrytm, berättar Kirsty för The New York Post.

”Han accepterade inte det”

Trebarnsmamman slutade plötsligt andas och ambulanssjukvårdarna försökte rädda hennes liv – hennes chanser att överleva beräknades vara mindre än 6 procent. Kirsty fick ett nytt hjärtstopp och fick läggas i konstgjord koma som en säkerhetsåtgärd. Läkarna sa till hennes familj att de skulle förbereda sig på det värsta. Hon var praktiskt taget redan död.

Kirsty är aktiv både på Tiktok och Instagram där hon pratar mycket om mental utveckling, oro, rädslor och ångest.

Kirsty är aktiv både på Tiktok och Instagram där hon pratar mycket om mental utveckling, oro, rädslor och ångest.

FOTO: Facebook

Nu i efterhand berättar Kirsty, som jobbar som mental coach och meditationslärare och kommer från engelska North Yorkshire While, att någonting ”magiskt” inträffade under tiden hon var medvetslös, vilket var ungefär 40 minuter.

– Min första natt på sjukhuset var livsavgörande, och det såg inte bra ut. Stu fick höra att jag förmodligen inte skulle klara mig – men han accepterade inte det, berättar Kirsty.

Fästmannen behövde all hjälp han kunde få så han hörde av sig till hennes meditationsgrupp och pratade med hennes religiösa vänner för att starta ett ”helande arbete”.

Kirstys tre söner: Ethan, Toby och Aspen.

Kirstys tre söner: Aspen, Ethan och Toby.

FOTO: Facebook

– Människor från hela världen började be och meditera. Vi hade till och med en reikimästare (reiki är en tusenårig healingmetod från Asien) som jobbade i flera timmar och förberedde min själ på att återvända till kroppen, säger hon.

Är inte längre för att dö – igen

Med hjälp av olika maskiner kunde hennes kropp fungera, men läkarna ville stänga av allt för att se om hon kunde vakna till liv att sig själv. De visste inte om hennes hjärna hade skadats, men de var villiga att försöka väcka henne ur koman. Hon vaknade tämligen omgående och grät ut med Stu. Några dagar senare friade han till henne och de planerar nu sitt bröllop som ska äga rum 2023.

– Så fort jag kom tillbaka till min kropp visste jag vad jag behövde göra för att helas, allt kom som i en nedladdning av information. Jag upptäckte att man inte riktigt dör, bara kroppen. Mitt uppdrag här på jorden var inte över. Utan mörkret vet man inte vad ljuset är för något. Jag tror vi är här för att vakna upp, utvecklas och förfina våra vibrationer, säger hon.

Det var egentligen bara tur att Stu kom hem och hittade Kirsty i soffan – egentligen skulle han varit kvar på jobbet någon timme till, men avlöstes av en kollega.

Det var egentligen bara tur att Stu kom hem och hittade Kirsty i soffan – egentligen skulle han varit kvar på jobbet någon timme till, men avlöstes av en kollega.

FOTO: Facebook

Kirsty har delat med sig av sin andliga upplevelse att återuppstå från de döda med sina onlineföljare. En av hennes filmklipp när hon pratar om händelsen har setts av nästan 470 000 människor.

– Allt ändras när man får en andra chans i livet, jag behöver aldrig vara rädd för att dö igen, säger hon.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN