brott

48-åriga polisen avslöjad som Storbritanniens värsta serievåldtäktsman

David Carrick och poliser och åklagare under måndagens presskonferens i Storbritannien.

FOTO: HERTFORDSHIRE POLICE/REUTERS/Jonathan Brady AP
En av Storbritanniens värsta serievåldtäktsmän har avslöjats: Polisen David Carrick.
Han misstänks nu för minst 24 våldtäkter och ska även ha låst in kvinnor – och kissat på dem.
– Omfattningen av den förnedring som polismannen utsatte sina offer för liknar inget jag tidigare mött, säger Jaswant Narwal, chefsåklagare i fallet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock
0:30

Efter reklamen: Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock

(0:30)

Slå på ljud

Polisen David Carrick, 48 var på ytan en charmig polis som hade fått träffa premiärministern via sitt jobb – men bakom fasaden våldtog han och förnedrade kvinnor.

Tvingade dem städa nakna – och kissade på dem

Fallet har kallats ”det mest chockerande fallet som involverar en aktiv polis” och Carrick har fått smeknamnet ”bastard Dave”.

Polismannen misstänks ha raggat upp kvinnor på olika dejtingappar som Tinder och Badoo, skriver The Sun. Han utnyttjade sedan att han var polis för att få dem att känna sig trygga. Men sedan vände han totalt och började kontrollera kvinnorna i allt ifrån när de fick äta och sova till deras ekonomi. Han isolerade dem även från sina familjer och förnedrade dem på olika sätt. Han tvingade dem bland annat att städa hans hus nakna, piskade dem med bälte – och han kissade även på dem enligt vittnesmålen.

David Carrick, misstänks ha utnyttjat sin roll som polis för att utnyttja och våldta kvinnor.

HERTFORDSHIRE POLICE

– Omfattningen av den förnedring som polismannen utsatte sina offer för liknar inget jag tidigare mött, sa chefsåklagare Jaswant Narwal när hon pratade på en presskonferens utanför domstolen på måndagen.

Polisen ska även ha låst in kvinnorna i ett litet skåp under trappan i sitt hus.

– Där blev de skrämda och förödmjukade tills han bestämde sig för att släppa ut dem. Jag har sett hundburar större än det skåpet, säger Iain Moor, kriminalinspektör på polisen enligt The Sun.

Iain Moor och Jaswant Narwal under måndagens presskonferens.

Iain Moor och Jaswant Narwal under måndagens presskonferens.

Jonathan Brady

David Carrick har anmälts tidigare – men kom undan

Han ska ha använt sin position som polis för att tysta kvinnorna. Carrick har blivit anmäld tidigare genom åren men har då klarat sig undan. Redan under sin prövoperiod som polis anmäldes han för att ha trakasserat en tidigare partner men det ledde ingenstans. Sommaren 2021 anmäldes han dessutom för våldtäkt men fallet lades ner och Carrick fick fortsätta att jobba som polis.

Serievåldtäktsmannen hade alltså kunnat stoppas tidigare och polisen i Storbritannien har nu bett om ursäkt.

– Vi är verkligen ledsna över att han kunnat använda sin roll som polis, vilket kan ha förlängt offrens lidande, säger Barbara Gray, på Metropolitan Police, enligt Reuters.

Barbara Gray.

Barbara Gray.

FOTO: SVT

Men när Carrick i oktober 2021 blev anklagad för våldtäkt för andra gången blev han gripen och stängdes av som polis. Och nu har han erkänt hela 49 brott, varav 24 våldtäkter, två våldtäktsförsök, nio sexuella övergrepp och tre fall av olaga frihetsberövande.

Polisen misstänker dock att Carrick har utnyttjat fler offer som inte har vågat träda fram än.

– Det här är det mest chockerande fallet som kronans åklagarmyndighet hanterat där en aktiv polis utretts, säger chefsåklagaren Jaswant Narwal.

FOTO: HERTFORDSHIRE POLICE/REUTERS/Jonathan Brady AP

FRÅN FÖRSTASIDAN