livet med barn

43-åringens skräckupptäckt – bytte familj på BB: ”En främling”

43-åringens skräckupptäckt – bytte familj på BB: ”En främling”

Foto: FACEBOOK/TT/Arkiv
43-åringens skrämmande upptäckt – hon tillhörde inte sin familj.
På BB hade hon av misstag kommit fel och levt ett helt liv ”fel”.
– När jag såg mig i spegeln såg jag en främling. Vems liv hade jag levt under alla dessa år, säger Shirley Muñoz Newson enligt Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen
0:27

Efter reklamen: Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen

(0:27)

Slå på ljud

Shirley Muñoz Newson hade alltid känt sig utanför sin familj. Hon såg helt enkelt inte ut som sin familj? Vid 43 års ålder gjorde hon en upptäckt som hon sent skulle glömma.

Som flicka hade Shirley Muñoz Newson fått utstå skämt att hennes pappa inte bar hennes. Alla hennes syskon var nämligen blonda och långa, medan hon var med sutten och mörk under uppväxten i den amerikanska delstaten Wyoming.

Shirley Muñoz Newson gjorde en förfärlig upptäckt vid 43-års ålder.

Foto: FACEBOOK

43-åringen: ”Visade mig aldrig särskilt mycket kärlek”

Men hon kände även att kärleken i familjen saknades.

– Min familj visade mig aldrig särskilt mycket kärlek. Mamma ryckte tillbaka när jag ville hålla henne i handen, och pappa kunde inte dölja sin avsmak. Jag hade inte en bra relation med mina syskon heller, förutom min tre år yngre bror Bill. Det kändes alltid som att mina syskon avskydde mig, säger Shirley i The Sun.

När Shirley fyllde 43 år bestämde hon sig tillslut för att undersöka saken. Hennes pappa hade då precis fyllt 80 och kände att tiden höll på att försvinna. Strax innan pappan gick bort hann 43-åringen göra ett dna-test.

Resultatet skulle skaka om hennes värld. För det var inte enbart Shirleys pappa som hon inte var släkt med – hon hade inget släktskap med sin mamma heller.

– Det hade inte varit någon affär, så det fanns bara en förklaring jag kunde komma på: jag hade blivit utbytt vid födseln. Jag sprang in i badrummet och grät. När jag såg mig i spegeln såg jag en främling. Vems liv hade jag levt under alla dessa år, säger hon till The Sun.

Byttes ut på BB – fel familj fick fel barn

Med hjälp av en advokat började Shirley Muñoz Newson gräva i vad som kan ha skett. Eftersom hennes misstankar stämde, så ville hon veta om det fanns mer om var hon kom ifrån. Enligt advokatens utredningen skedde detta:

Shirley Muñoz Newson föddes den 8 april 1958, av en 20-årig kvinna vid namn Polly Muñoz på ett sjukhus i Wyoming. Men vad hade då skett?

Fel familj – fick fel barn. Shirley hade bytts ut mot en bebis vid namn Debbie. Vilken mardröm.

– Inom de första timmarna efter vår födsel så byttes bebisarna ut mot varandra, och jag åkte hem med familjen Morgan, medan den andra bebisen vid namn Debbie, åkte hem med Polly. Sjukhuset hade ingen aning om att förväxlingen hade skett.

Men när Shirley sökte upp sin biologiska mamma Polly och Debbie så gick inte återträffen alls som tänkt. För istället för glädje möttes hon med stort motstånd.

– Hon sa att hon bodde åtta timmar bort, men när jag frågade om vi kunde ses så sa hon att det inte var möjligt än – hennes man hade aldrig tyckt om att hon fått ett barn utanför äktenskapet och ville inte diskutera det.

”Inte den återförening jag så desperat ville ha”

Tillslut lyckades Shirleys ordna till en träff mellan de båda familjerna. Men det var inte direkt ett kärleksfullt möte, utan istället var stämningen stel

– Det blev inte den återförening jag så desperat ville ha. Det var inga kramar, bara avståndstagande småprat. Detsamma gällde mina biologiska halvsyskon från Pollys äktenskap, de ville inte ha något med mig att göra. Den avvisningen var så smärtsam, säger Shirley till The Sun.

Men det fanns en person som tog in Shirleys i familjevärmen. Hennes biologiska moster Mary.

– Hon visade mig mycket kärlek, och lärde mig om mitt ursprung och hur man lagar mexikansk mat.

Foto: FACEBOOK/TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN