42-åriga Joseph föddes utan käke – oväntade vändningen efter alla år

27 maj, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Joseph, 41.
41-åriga Joseph föddes helt utan underkäke. Men det har inte hindrat honom i livet – för nu har han hittat kärleken.
– Alla förtjänar respekt, säger Joseph, skriver The Mirror.
Annons
De får igång kundens AC – dansar hejdlöst av ren lycka
De får igång kundens AC – dansar hejdlöst av ren lycka

Joseph Williams, 41, från Chicago i USA har en otroligt sällsynt sjukdom som heter Otofacial syndrome. Sjukdomen betyder att den 41-åriga mannen föddes helt utan underkäke.

Syndromet gör att Joseph inte kan prata, eller äta fast föda. Istället äter han via en sond, som går direkt till hans mage och han tvingas kommunicera via teckenspråk. Till vardags arbetar 41-åringen som svetsare.

Joseph föddes med en sällsynt sjukdom – som gjorde att han saknar underkäke.

”De byggde en käke åt mig”

Under stora delar av Josephs liv har han gömt sig från allmänhetens blick. När han föddes fick tre kirurger direkt ta hand om honom. De försökte sätta fast en protes, för att underlätta hans uppväxt.

Annons

– De byggde en käke åt mig. Men ju mer jag växte, ju mer stötte min kropp bort protesen, säger Joseph.

– Att födas så här har orsakat stort lidande i mitt liv. Jag kan inte äta, dricka, eller ens andas ordentligt. Men jag låter inte det påverka mig, fortsätter Joseph.

Att växa upp var inte lätt för honom. I skolan kunde andra elever bli så rädda att de sprang ifrån honom när de såg honom.

– Jag förstår helt och att jag ser annorlunda ut. Vissa kommer tycka att jag ser ful ut och aldrig acceptera mig. Men under allt är jag en helt vanlig människa. Jag har hjärta, känslor och en hjärna. Jag borde behandlas med respekt. Alla förtjänar respekt, säger Joseph.

Träffade sitt livs kärlek

41-åringen berättar att han inte har något emot om någon frågar om hans utseende. Men han har mer problem om någon stirrar.

Men allt är inte hemskt i Josephs liv. Nyligen förändrades något i 41-åringens liv. Han har nämligen hittat kärleken. 2019 träffade Joseph sin Vania, 39.

Annons

I dag är de lyckligt gifta.

I dag är Vania, 39, och Joseph, 41, är i dag lyckligt gifta.

– Jag hade låg självkänsla och kände mig värdelös. Men allting förändrades när jag träffade min fru, säger Joseph.

– Vi träffades 2019. Vi pratade och Vania erkände att hon trodde jag hade varit med i ett gäng, och det var på så vis jag förlorade min käke, säger Joseph.

– Vi var först vänner. Men sen började vi dejta. Vi gifte oss 2020. Jag tror folk antog att jag aldrig skulle träffa någon eller gifta mig. Det gjorde nog inte jag heller, säger 41-åringen.

Foto: PRIVAT/FACEBOOK

Annons
Annons