41-åriga läraren gravid – spelade in sexfilm med 15-årig student

Heiry Calvi

Läraren Heiry Calvi greps i torsdags – bland annat misstänkt för att ha haft en sexuell relation med en 15-årig elev förra året.
Nu hävdar hon att hon är gravid.
Det säger polisen i Doral, Florida, till Miami Herald.

Läraren Heiry Calvi, 41, togs ur tjänst tidigare i år efter att polisen fått in en anmälan från barn- och föräldramyndigheten i Florida. I stället tilldelades hon administrativa uppgifter som inte krävde något klassrum eller elever.

Detta efter att flera anklagelser riktats mot läraren. Bland annat försummelse av barn, innehav av skjutvapen på skolområdet och för att ha använt sin lärarroll för att utnyttja barn.

Enligt Miami Herald påbörjade polisen i Doral, Florida, en utredning när misstankar om en relation med en elev uppdagades. Polisen hade kommit över en film där Heiry Calvi hade sex med en 15-årig elev förra året.

Eleven visade sexfilmen för kompisar

Hon anklagas även för att ha skickat flera olämpliga bilder till eleven på WhatsApp, som i sin tur ska ha visat filmerna för kompisar och klasskamrater. Eleven ska även fått tillgång till Heiry Calvis kontantkort.

Utredningen har pågått sedan i mars, men det var först i torsdags som läraren greps av polis. Hon har nu släppts mot borgen.

Skolledningen tog genast läraren ur tjänst och skriver i ett uttalande till CBS Miami att de kommer se till så att hon inte kan söka någon annan lärartjänst inom Miami-Dade-distriktet.

”Vi kommer fortsätta se till att utvärdera de anställdas utbildningar för att säkerställa att vår personal är fullt medveten om distriktets förväntningar på professionalitet och de etiska skyldigheter som medföljer för att skydda barnen”.

”Ansvaret ligger på de vuxna”

Heiry Calvi har varit lärare på J.C. Bermudez Doral Sr. High School sedan 2005. Minimumåldern för sex i delstaten ligger på 18 år.

– Ett barn har inte möjligheten att bestämma även om de ger sitt samtycke och säger ”det här är okej”. Ansvaret ligger på de vuxna, säger Rey Valdes, talesperson för polisen i Doral och fortsätter:

– Du ska lita på dina barn, men som förälder bör du alltid vara uppmärksam på vad dina barn gör och vilka de umgås med.

Rey Valdes säger att läraren i samband med gripandet uppgett för en polis att hon är gravid. Hon uppgav inte när hon blev gravid eller vem pappan är.

Det är oklart när Heiry Calvy ska upp i rätten.

LÄS OCKSÅ: Charline, 19, är tillsammans med 28 år äldre läraren Jeremy

LÄS OCKSÅ: Väntar barn med vännens morbror – träffades när hon var 12 år

Foto: Youtube/CBS Miami

Senaste nytt