familj

40-åriga mamman vägrar att ta preventivmedel – nu har hon 17 barn

40-åriga mamman Patty Hernandez vägrar att ta preventivmedel – nu har hon 17 barn.

FOTO: Privat
Tillsammans med sin make Carlos har Patty Hernandez en städfirma – och 17 barn.
Den senaste graviditeten var den tuffaste, men hon vägrar ändå att använda preventivmedel.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig
0:24

Efter reklamen: Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig

(0:24)

Slå på ljud

När Patty Hernandez, 40, kom in på sjukhusets förlossningsavdelning med sin make Carlos, 39, ännu en gång blev hon stannad av barnmorskorna.

– Patty, du är tillbaka igen!, härmar hon.

Det var inte andra, tredje eller ens fjärde gången som föräldrarna från North Carolina var tillbaka på avdelningen. De hade nämligen redan tio döttrar och sex söner. Patty skulle föda barn nummer 17.

40-åringen berättar mer om sitt liv för den brittiska tabloiden The Sun.

Patty och Carlos när de träffades 2006.

Patty och Carlos när de träffades 2006.

FOTO: Privat

– Jag växte upp med två syskon och visste direkt att jag ville bli mamma. Kort efter att Carlos och jag träffades i kyrkan 2006 började vi försöka. Det tog faktiskt två år innan jag blev gravid första gången, Carlos Junior som nu är 14. När vi gifte oss 2010 var han fortfarande vårt enda barn. Men efter det kunde jag helt enkelt inte sluta bli gravid, säger hon.

Patty, Carlos och 15 av barnen.

Patty, Carlos och 15 av barnen.

FOTO: Privat

Fick 16 barn på 14 år

Efter Carlos Junior fick de Christopher, 13, tvillingarna Carla och Caitlyn, 12, Cristian, 11, Celeste, 10, Cristina, 9, tvillingarna Calvin och Cathrine, 8, Caroll, 6, tvillingarna Caleb och Caroline, 5, Camilla, 4, Charlotte, 3, Crystal, 2, och Clayton, 1.

– Det var aldrig meningen att vi skulle ha så många barn, men eftersom vi inte tror på preventivmedel så fick naturen ha sin gång. De tidiga åren flög iväg som en virvelvind av blöjor, mat och smutstvätt, säger Patty.

De första förlossningarna gick bra, men Patty märkte att ju äldre hon blev desto jobbigare och tuffare blev de.

Pattys gravidmage – där inne ligger Canaan.

Pattys gravidmage – där inne ligger Canaan.

FOTO: Privat

Den 26 februari i år föddes Pattys och Carlos sjuttonde barn. Förlossningen pågick i 16 timmar, hennes längsta någonsin. Sonen fick namnet Canaan.

– När folk frågar varför vi har 17 barn så svarar jag att varje barn är en välsignelse. Vissa är snabba på att döma en och säger att vi inte borde skaffa fler barn och att vi borde sluta. Jag säger då lugnt att vi är en väldigt lycklig familj, mina barn är snälla och fantastiska människor. Carlos och jag älskar att se dem utvecklas, säger hon till The Sun.

”Säger alltid att vi älskar varandra”

Hon berättar också att vissa inte kan acceptera att de har så många barn och att de är irriterade över att familjen ”förlitar sig på att samhället ska betala för dem”. Det stämmer inte. Maken Carlos jobbar på städfirman varje dag medan Patty är hemma med barnen. Att tvätta och laga mat tar mycket tid.

När familjen ska transporteras brukar de ta sin buss med 20 säten.

När familjen ska transporteras brukar de ta sin buss med 20 säten.

FOTO: Privat

– I slutet av dagen har vi alla en stor familjemiddag och när barnen har lagt sig glider jag och Carlos ner i soffan, helt utmattade men glada. Ibland har vi inte energi nog att samtala vid middagsbordet, så vi sitter bara där i tystnad, säger hon och fortsätter:

– Men vi säger alltid att vi älskar varandra och att vi ska vara lyckliga över att vi har en så stor och glad familj.

FOTO: Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN