TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

4-barnspappan dog tragiskt – räddade sina två barn från att drunkna

13 jun, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Larry Dupree och Heather Dupree
Larry Dupree var ute och simmade med sina två barn.
Då fastnade familjen i en undervattensström.
– Du utsätter dig för livsfara, säger vattenexperten Rod Sullivan.
Annons
Ska ta sig över vattnet – försvinner spårlöstBrand logo
Ska ta sig över vattnet – försvinner spårlöst

Solen lyser med sina starka strålar och folk letar efter alla möjliga tänkbara alternativ för att svalka sig. Vissa drar till skuggornas dal, andra till havet eller sjön. Men vattnet kan vara förrädiskt och på vissa ställen måste man ha koll på hur strömmarna går.

Larry Dupree, 31, var ute och simmade med sina två barn, fyra och nio år gamla, i parken Huguenot Park, Jacksonville, när en undervattensström plötsligt grep tag i dem. Folk på stranden började bilda en kedja med kroppar och tillsammans lyckades mänskligheten rädda livet på barnen.

Larry Dupree, Heather Dupree och barnen
Larry Dupree, Heather Dupree och barnen.

Pappans tragiska öde: ”Du har inte en chans”

Tragiskt nog hade Larry flutit iväg alldeles för långt ut i vattnet. Han var chanslös när strömmarna drog honom längre och längre bort.

Annons

– Om du går för djupt har du inte en chans mot en plötslig undervattensström. Du kommer inte att vinna mot den. Om du är ute med små barn och de också fastnat i den blir det tufft. Du utsätter dig för livsfara, säger vattenexperten Rod Sullivan till News4Jax.

Huguenot Park
Huguenot Park där Larry Dupree drunknade.

Hustruns stora sorg: ”Från botten av mitt hjärta”

När räddningstjänst anlände till platsen var Larry helt försvunnen. Räddningsuppdraget blev ett sökuppdrag. Inte förrän dagen senare hittade man kroppen, som då spolats upp på stranden.

Hustrun Heather Dupree är i sorg efter makens död, men samtidigt tacksam att barnen är vid liv. Hade det inte varit för människorna på stranden hade hon stått helt ensam kvar.

– Jag vill att alla människor som hjälpte till att rädda mina barn ska veta hur tacksam jag är. Från botten av mitt hjärta vill jag rikta ett stort tack för all kärlek och medmänsklighet.

Larry Dupree och barnen
Larry Dupree och barnen.

Foto: Twitter, Gofundme

Annons