krimfall

38-åring låg bakom mordet på sin ex-man – log när hon fick sin dom

Coleen Campbell döms till fängelse efter brutala mordet på ex-maken Thomas Campbell.

FOTO: Facebook
Med hjälp av fyra män mördade Coleen, 38, sin ex-make Thomas.
I brittisk press beskrivs det hur hon log i rättssalen samtidigt som hon dömdes till 13 års fängelse.
– Det finns inte straff i det här landet som skulle ge min familj någon frid, säger Thomas pappa Terry.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nytt brott införs i terroristbrottslagen
0:42

Efter reklamen: Nytt brott införs i terroristbrottslagen

(0:42)

Slå på ljud

Domaren Julian Goose beskriver fallet som ”... ett rån mot en knarklangare, utfört av andra knarklangare som var del av ett yrkeskriminellt gäng”.

Thomas Campbell, 38, och Coleen Campbell, 38, hade varit gifta i över ett decennium. Hon hade två barn sedan tidigare, men Thomas tog dem till sig och såg dem som sina egna. För ett tag sedan bröt han upp med Coleen – någonting som inte ska ha uppskattats.

Thomas Campbell mördades brutalt i sitt hem i somras.

Thomas Campbell mördades brutalt i sitt hem i somras.

FOTO: Police handout

Tillsammans med flera män började Coleen att planera ett grovt rån mot sin ex-man, en känd engelsk kriminell som langat narkotika i många år. Det hela gick sedan överstyr, rapporterar Daily Star.

Coleen hade varit gift med Thomas i över tio år och hade två barn med sig när hon gick in i förhållandet med honom.

Coleen hade varit gift med Thomas i över tio år och hade två barn med sig när hon gick in i förhållandet med honom.

FOTO: Facebook

Ett rån som gick överstyr

Den 2 juli 2022 fick Thomas Campbell besök i sitt hem i Mossley, utanför Manchester, utav tre män. De attackerade honom och släpade in honom i huset. Väl därinne torterade de honom i över två timmar innan han dog. Tanken var urpsrungligen att de skulle råna honom på kontanter, knark och andra värdesaker, men eftersom han vägrade att berätta var vissa saker fanns trappades våldet upp.

– De ryckte av honom kläderna och band hans händer och fötter med silvertejp. Sedan högg de honom upprepade gånger. Han torterades, fick flera slag mot huvudet och sedan hällde de kokande vätska på hans skinn, på hans kön och mellan benen. Han släpades runt i huset, blödandes, och attackerades brutalt både på golvet och utanför barnens rum, berättar domaren under rättegången.

De åtalade var ex-frun Coleen och två av hennes medhjälpare: Stephen Cleworth, 38, och Reece Steven, 29.

På bilden syns de dömda männen, Reece Stevens till vänster och Stephen Cleworth till höger. Alla inblandade var sedan tidigare kända för polisen.

På bilden syns de dömda männen, Reece Stevens till vänster och Stephen Cleworth till höger. Alla inblandade var sedan tidigare kända för polisen.

FOTO: Police handout

Coleen Campbell var inte med fysiskt under misshandeln och mordet, men hon hade bidragit med viktig information till hjärnan bakom dådet, den 28-åriga John Belfield, en man som lyckats undvika polisen och därmed är på fri fot.

Fick alla långa fängelsestraff

De som utförde dådet var Reece Steven, John Belfield och en annan man som fortfarande är okänd. Steven är således den enda av de skyldiga som straffas. Stephen Cleworth var inte med i huset och torterade och mördade Thomas Campbell, men han var också en viktig bricka i planeringen av attacken.

– Ni måste alla bli straffade för er inblandning i det noga planerade rånet och för mordet på Thomas Campbell, sa domaren Goose under rättegången.

Enligt brittisk press log Coleen Campbell när hon fick sin dom. Hon fick 13 års fängelse för dråp. Stephen Cleworth fick 12 år bakom lås och bom för dråp. Reece Steven däremot dömdes till livstids fängelse (minst 37 år) för mord.

Thomas och Coleen innan de bröt upp.

Thomas och Coleen innan de bröt upp.

FOTO: Facebook

– Det finns inte straff i det här landet som skulle ge min familj någon frid. Jag hoppas att min lille pojke får den rättvisa som han och vår familj förtjänar. Det får honom inte att komma tillbaka, men det kanske kan lindra vår smärta, säger Thomas pappa Terry.

De två barnen kommer framöver att bo hos Thomas storebror Daniel och hans fru.

FOTO: Facebook, Police handout

FRÅN FÖRSTASIDAN