36-årige Daniel vaknade upp och mindes inte de senaste 20 åren

Ruth Porter, Daniel Porter och dottern Libby

En natt i juli förra året vaknade Daniel Porter och mindes inte de senaste 20 åren.
Inte ens frun Ruth och tioåriga dottern Libby.
– Han minns inte att han träffat mig, gift sig, blivit pappa, köpt vårt första hus, vår dotters födelsedag eller elfte september, säger hon.

Daniel Porter, 36, vaknade med ett ryck. Sömndrucket tittade han sig omkring och undrade var han var nånstans. Rummet såg konstigt ut, främmande, som om han vaknat efter ett svårt berusningstillstånd och precis påbörjat processen med att få ihop alla pusselbitar från gårdagen.

När han såg att en kvinna låg bredvid honom och andades djup blev han ordentligt förvirrad. Daniel hade ingen om vem hon var, än mindre hur han hamnat i samma säng som henne.

– Jag kunde se på honom att han inte kände igen rummet. Antingen trodde han att han blivit full och gått hem med en kvinna eller att han blivit kidnappad, säger hans fru Ruth Porter, 37, till Metro.

Ruth Porter och Daniel Porter

Daniel Porter vaknade en natt i juli 2020 och förstod inte var han var. Kvinnan bredvid honom, hans fru Ruth Porter, var en främling och han undrade hur han hamnat i samma säng som henne.

Facebook

Daniel trodde han hamnat i ett otrohetsdrama

Febrilt och frenetiskt började han se sig om efter en väg ut. Ögonen spelade nog pingis när de genomsökte rummet. Ruth Porter tittade frågande på sin man. Vad fan höll han på med?

På något vänster lyckades hon till slut få maken med de förmodade pingisspelande ögonen att slappna av. Han kom på ett intressant samtalsämne och började prata om en wrestling-match han sett på tv. Matchreferatet påminde om en match som ägt rum för 20 år sedan och Ruth kunde inte förstå varför han ville prata om den.

– Jag hjälpte honom klä på sig. Han trodde att jag satte på honom min makes kläder och att min man skulle komma hem vilken minut som helst.

”Frågade mig varför han såg så gammal och fet ut”

Det Daniel Porter var helt omedveten om var att han själv var maken. Det var hans kläder. Daniel hade vaknat upp med övertygelsen om att han kvar på 90-talet. Stackaren trodde även att han nu ofrivilligt hamnat i ett otrohetsdrama.

Lyckligtvis så befann de sig på hans föräldrars gård, vilka han kände igen, och de kunde berätta att kvinnan som klätt på honom faktiskt var hans fru. Han trodde på dem, men fick ytterligare ett chockbesked när de berättade att han hade en tioårig dotter vid namn Libby.

Ruth Porter säger att Daniel också blev livrädd när han såg sina hundar. Men allra räddast var han kanske för att sig själv.

– Han blev arg när han såg sig själv i spegeln. Han frågade varför han såg så gammal och fet ut.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Fruns sorg: ”Han minns inte att han träffat mig”

På sjukhuset fick paret höra att Daniel Porter drabbats av korttidsminne och att det förmodligen skulle komma tillbaka inom 24 timmar. Så blev det inte.

I stället följde ett helvetesår. Ruth gjorde allt för att Daniel skulle få tillbaka sitt minne. Hon tog ut honom på nostalgiska bilturer i områden de tidigare bott på och introducerade honom för gamla vänner. Daniel förblev lika förvirrad som dagen han fick höra att han och Ruth varit gifta sedan 2006.

– Han minns inte att han träffat mig, gift sig, blivit pappa, köpt vårt första hus, vår dotters födelsedag eller elfte september.

Libby och Daniel Porter

Daniel Porter hade glömt de senaste 20 åren. Tioåriga dottern Libby kände han inte igen och han var rädd för sina egna hundar. Han minns heller inte hur han träffade frun Ruth och att de gift sig.

Facebook

Tidigare händelser kan ligga bakom minnesförlusten

Daniels minnesförlust började i juli 2020. Året innan hade flera omskakande händelser inträffat som orsakat stor stress.

Först blev han med jobbet som hörselspecialist och de fick sälja huset och flytta in hos hans familj i Missouri, USA. Strax efter drabbades han av flera epileptiska anfall. Under ett anfall skadade han ryggen, ådrog sig svåra smärtor och fick vandra med käpp.

– Han tvingades brottas med alla grejer fram och tillbaka. Det var som att hans hjärna till slut sa att den inte orkade mer och raderade 20 år av minnen.

Ruth, Libby och Daniel

Året innan minnesförlusten hade Daniel Porter blivit av med jobbet och tvingas sälja huset. Familjen hade flyttat in hos hans mamma och pappa i Missouri, USA.

Facebook

Daniel går i terapi för att få tillbaka minnet

Ruth säger att Daniel är en förändrad man efter minnesförlusten och att han inte går att känna igen, på både gott och ont. Personligheten är annorlunda: han gillar annan mat, men är vänligare och mer social än vad han brukade vara.

Han kan även njuta av att ta promenader, något som tidigare varit otänkbart.

– Jag vet att människor som upplevt trauman kan drabbas av minnesförlust, men jag trodde inte att det kunde radera 20 år av minnen. Han går nu i terapi för att se om han kan bearbeta traumat, men det svårt att bearbeta saker som man inte kommer ihåg.

Daniel och Ruth

Daniel går nu i terapi för att bearbeta alla trauman. Personligheten är på både gott och ont förändrad, och Ruth upplever honom som vänligare och mer social än tidigare.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Tvåbarnsmamman Emmas chock i Lyxfällan – nära att vräkas

LÄS OCKSÅ: Margret, 56, gav bort miljoner till släktingar – hittades död

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!