tragiska livsöden

36-åriga pappan dog tragiskt – försökte rädda tre pojkar: ”Han dog…”

36-åriga pappan dog tragiskt – försökte rädda tre pojkar: ”Han dog…”

Foto: GOFUNDME, FACEBOOK
Tvåbarnspappan Ryan Acord dog när han försökte rädda tre pojkar från ett stup.
Två av pojkarna var hans söner – medan den tredje var en vän till bröderna.
– Han dog inte i onödan. Han dog för att rädda barn, säger hans
svägerska Abigail, enligt People.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stor älg går in på biografen
0:31

Efter reklamen: Stor älg går in på biografen

(0:31)

Slå på ljud

Den amerikanska pappan Ryan Acord, 36, var ute på en vandring med sin hustru, sina två söner, och en vän till en av sönerna vid Grant's Pass, i delstaten Oregon, när det otänkbara skedde.

Pappan föll ner för ett stup när han försökte varna pojkarna att stanna. Enligt lokala polischefen, Curry County Sheriff Jon Ward, följde familjen en vandringsrutt på Google Maps.

– De följde Google Maps och den pekade dem till till fel ställde. De parkerade bilen och gick en farlig vandringsväg, säger Jon Ward till lokala tv-stationen KOBI.

”Det var vid vattenfallet…”

Enligt en insamlingssida, som svägerskan Abigail, satt upp, var vägen till en början lätt att promenera på, tills man kom till ett vattenfall.

”Det var vid vattenfallet som tragiken inträffade. Mitt framför ögonen på pojkarna och hustrun”, står det på insamlingssidan.

Ryan hade försökt varna pojkarna att inte närma sig vattenfallet, när han själv istället föll över stupet. Hustrun, Jordan Acord, var den om ringde polisen.

”Han dog inte i onödan”

När räddningstjänsten, från den amerikanska kustbevakningen, kom till platsen så hittades pappan nedanför stupet. Han förklarades död på plats. Resterande av familjen evakuerades från platsen med helikopter.

Tre personer har dött i området av snarlika anledningar, meddelar den lokala polisen. Enligt Ward är detta ett problem ”längs hela kustlinjen”.

– Ryan förlorade livet när han gjorde det han älskade. Han dog inte i onödan. Han dog för att rädda barn.

Foto: GOFUNDME, FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN