livet med barn

34-åringen växte upp i sekten med sin pappa, 5 mammor och 44 syskon

34-åringen växte upp i sekten med sin pappa, 5 mammor och 44 syskon

Foto: YOUTUBE
34-åringen växte upp i en sekt med sin pappa, fem mammor och 44 syskon – nu berättar Calvin Wayman varför han älskade det.
– Utan att ljuga, så var det helt otroligt härligt att växa upp så många syskon, säger Calvin Wayman till New York Post.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Familjens iPhone exploderar under natten
0:23

Efter reklamen: Familjens iPhone exploderar under natten

(0:23)

Slå på ljud

Calvin Wayman, 34, växte upp i ett fundamentalistiskt mormonskt hem – tills han kände att religionen var för begränsande. Men det var först när han flyttade i den amerikanska delstaten Kalifornien som han insåg att hans uppväxt var långt från vad man skulle kunna anse vara normal.

För han växte upp i ett hem med extremt många föräldrar – och syskon.

– Jag hade fem föräldrar. Min pappa, min biologiska mamma och tre andra mammor. Jag hade också 44 syskon, berättar Calvin Wayman.

– Vi växte upp på en gård. Vi jobbade tillsammans. Vi gödde djuren och mjölkade korna.

”Utan att ljuga, så var det …”

Men trots den ganska extrema livssituationen så minns inte Calvin Wayman sin uppväxt som särskilt dålig.

– Utan att ljuga, så var det helt otroligt härligt att växa upp så många syskon, säger Calvin Wayman till New York Post.

– Men det var vissa delar av mitt liv och vardag som tillslut blev väldigt begränsade. När du har över 50 familjemedlemmar så kan det ibland bli svårt … säger Calvin Wayman.

11 biologiska syskon – och 33 halvsyskon

Wayman har 11 biologiska syskon – och 33 halvsyskon. Han berättar för New York Post att hans val att lämna familjen och religionen inte gick hem hos alla. Som för Waymans pappa.

– Han tog det personligt. Han ville verkligen först och försökte tala mig till rätta. Han gav mig en bok och bad mig läsa den: ”Snälla, läs den här innan du tar ditt slutgiltiga beslut”. Jag svarade: ”Jag ska läsa den, men jag har redan bestämt mig”.

Men andra var inte lika snälla.

– De var dömande. Många gav mig skarpa blickar och syrliga kommentarer. För i deras värld lurades jag in i en värld av pengar och kändisskap. I vissa cirklar blev stämningen väldigt hätskt.

I dag är Wayman komiker – och medverkar i en serie om sin bakgrund.

Foto: YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN