TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

34-åriga mamman kollapsade plötsligt – tvingades amputera händerna

26 apr, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Sadie Kemp.
Den 34-åriga mamman Sadie Kemp förlorade alla fingrar, förutom en en halv tumme, när hon blev allvarligt sjuk.
Nu berättar hon om hur vardagen fungerar och hur hon klär sin son utan händer, för brittiska Daily Mail.
Annons
Margaux Dietz om programet PartitempenBrand logo
Margaux Dietz om programet Partitempen

Sadie Kemp, 34, fick slåss mot sin dödliga sjukdom i 103 dagar på sjukhus, efter att hon på juldagen kollapsat av njursmärtor. Men nu har den 34-åriga supermamman äntligen fått återgå till ett vanligt liv. Även om tiden på sjukhuset har kostat Sadie Kemp en hel del.

Den 34-åriga mamman, som är från Peterborough i Storbritannien, fick komma hem från sjukhuset i slutet april. Sjukdomstiden kostade inte bara mamman 103 dagar av sitt liv, utan även alla hennes fingrar, förutom en halv tumme.

Sadie Kemp, 34, berättar om livet efter 103 dagar på sjukhuset. Här klär hon sin son med bandagen runt händerna.

Fick allvarlig blodförgiftning – kollapsade under middag

Sadie Kemp hade drabbats av Sepsis, eller som förr i världen kallades för blodförgiftning. Hon kollapsade mitt under en julmiddag och fördes akut till sjukhus. Hon försattes då i konstgjord koma.

Annons

Sadie Kemp hade drabbats av en allvarlig blodförgiftning, efter att hon ovetandes burit på en njursten under en längre tid. Situationen var allvarlig och läkarna varnade familjen att mammans alla fyra lemmar skulle kunna komma att amputeras.

Men Sadie Kemps kropp kämpade tillbaka mot förgiftningen. Så från att förlora alla lemmar – så behövdes endast hennes fingrar amputeras.

Sadie Kemp kunde ha förlorat både armar och ben, men lyckades slå tillbaka sjukdomen. Men hennes fingrar behöves trots det amputeras.

Trots amputeringen – väljer glädjen

Men det är inget som hindrar Sadie Kemp. På sina sociala medier visar hon upp hur hon under påsken smörjer in sin son Hendrix med solskyddskräm i påsksolen. Till bilden ger hon fingret åt sin sjukdom.

”I 103 nätter var jag ifrån dig. Sepsisen försökte döda mig, men misslyckades”, skriver mamman.

Annons

”Sepsisen tog mina lemmar. Men det kunde inte ta vårt band. Så länge jag har luft i mina lungor så kommer jag följa vägen ur den här traumatiska situationen”, fortsätter mamman.

34-åringens amputerade händer.

”Överlycklig att äntligen få komma hem”

Sadie, som har en 16-årig son som heter Kenzie, berättade för Daily Mail att det var väldigt skönt att komma hem.

– Jag är verkligen överlycklig att äntligen få komma hem. Barnen hälsade på mig på sjukhuset, men jag kunde inte interagera med dem då, säger mamman till den brittiska tabloiden.

– I dag kan jag leka med barnen. Jag såg på fotboll med min äldsta och lekte i trädgården med Hendrix.

Samlar in pengar till proteser

Men mamma Sadie Kemp samlar nu ihop pengar för att kunna köpa sig robotiserade proteser som kan hjälpa henne i vardagen.

På en insamlingssida ber hon nu allmänheten om hjälp och söker stöd för proteserna som kostar upp till 430 000 kronor, per hand.

Foto: SWNS

Annons