tragiska livsöden

33-årig mamma skrev barnbok om maken Erics död – nu är hon misstänkt

33-åriga mamman Kouri Richins skrev barnbok om maken Erics död – nu är hon misstänkt.

FOTO: Facebook
I mars förra året dog Kouris älskade make Eric.
I ett försök att bearbeta sorgen skrev trebarnsmamman en barnbok som handlade om hans död.
Nu misstänker polisen att 33-åringen själv förgiftade sin man.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Livstidsdomen för Adrianamordet ”Det är ingenting att diskutera”
0:33

Efter reklamen: Livstidsdomen för Adrianamordet ”Det är ingenting att diskutera”

(0:33)

Slå på ljud

Änkan och trebarnsmamman Kouri Richins, 33, från Kamas i Utah anklagas för att ha mördat sin make Eric Richins, 39. Nyheten kommer drygt en månad efter att hon publicerat en barnbok vid namn Are you with me? som handlar om hur det är att förlora en närstående.

People Magazine skriver att åklagaren hävdar att Kouri drogade sin man genom att förgifta hans drink med en dödlig dos fentanyl. Händelsen ägde rum 3 mars 2022. Bara timmar senare var han död.

I tidigare polisförhör har 33-åriga trebarnsmamman berättat att hon blandade en Moscow Mule till maken eftersom de firade en fastighetsaffär som hennes egna företag hade lyckats med. Kort efter att han druckit upp drinken i parets sovrum gick hon och lade sig i sängen med ett av barnen. När hon till slut kom tillbaka till parets sovrum var Eric medvetslös. Hon ringde efter en ambulans, men han dog kort därefter.

Makarna Kouri och Eric.

Makarna Kouri och Eric.

FOTO: Facebook

Köpte droger av en bekant

Efter obduktionen sa läkarna att Eric hade dött på grund av en fentanylöverdos, en mängd som var fem gånger större än en vanlig dödsdos. Efter en husrannsakan hittade polisen en mobiltelefon som Kouri hade använt för att kommunicera med en bekant som sålde droger.

Personen i fråga uppgav att Richins hade köpt morfinliknande preparat någon gång mellan december 2021 och februari 2022. Kort senare hade hon hört av sig igen och bett om en mer potent drog: ”Some of the Michael Jackson stuff”. Då fick hon köpa fentanyl.

Tydligen hade hon försökt att förgifta sin make vid flera tillfällen. På alla hjärtans dag 2022 åt Kouri och Eric en middag i hemmet. Efter att ha ätit en smörgås blev han sjuk och fick massa utslag på kroppen. Han berättade för flera vänner att han trodde att frun hade förgiftat honom.

Kouri och Eric Richins med deras tre söner och deras hund.

Kouri och Eric Richins med deras tre söner och deras hund.

FOTO: Facebook

Eric Richins ville skiljas från frun

Erics familj har redan från början misstänkt att Kouri Richins legat bakom hans död.

– De säger att han varnade dem för att om någonting hände honom så var hon den skyldiga, säger en källa till KSL-TV.

Erics syster berättar också att Kouri gett Eric en drink när paret var på semester i Grekland några år tidigare. Även efter den drinken hade han börjat må illa och han sa då till sin syster att han trodde att frun låg bakom det.

Enligt familjen hade Eric velat skilja sig från Kouri ett tag och han hade ändrat sitt testamente för att ge sin syster sina tillgångar snarare än sin fru.

I mars i år släpptes Kouri Richins bok Are you with me?. Boken skrevs för att ”skapa lugn och ro för barn som har förlorat en närstående”. Hon hade en uppföljare på gång, How far away is heaven?.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN