32-åringen räddade främlingen från döden – hemska upptäckten efter

Jade Harle

Jade Harle räddade en person från att drunkna.
Sedan dess har livet aldrig varit sig likt.
– Jag vill bara att detta ska ta slut, säger hon.
0:30

Efter reklamen: Faller ner under tåget "Hur kan jag fortfarande vara i liv?"

(0:30)

Slå på ljud

Sommaren 2018 var Jade Harle, 32, ute med sin roddbåt för att njuta av en lugn stund på det blöta underlaget. Då fick hon syn på en person som kämpade frenetiskt i vattnet och förstod att något inte stod rätt till.

Med vana roddtag tog hon sig fram till personen och hivade upp hen i båten. På vägen upp kände hon hur det stack till och såg ett sår på armen. Jade insåg att hon hade stuckit sig på något i vattnet.

När hon kom i land åkte hon direkt till sjukhuset för att få en stelkrampsspruta och antibiotika, i hopp om att det skulle skydda från infektion.

Jade Harle

Jade Harle, 32, var ute med sin roddbåt när hon räddade en person från att drunkna.

Facebook

Förlorade nästan två liter blod: ”Helt borta”

I en och en halv månad kändes allting bra. Såret såg ut att läka, men en dag slog det plötsligt till och armen, handen och fingrarna blev svarta. Plötsligt blev hon svårt sjuk och i panik ringde hon sin mamma för att få hjälp.

– Min mamma ringde en ambulans. Jag var helt borta och hade förlorat 1,9 liter blod. Läkarna visste inte varför, jag blödde inte någonstans, säger Jade Harle till The Mirror.

Jade Harle

Jade Harles hand har inte varit sig lik sedan hon räddade en person från att drunkna.

Facebook

Drabbats av blodförgiftning åtta gånger senaste åren

Jade Harle hade drabbats av blodförgiftning. Läkarna sa att hon behövde amputera armen, vilket hon vägrade. I stället tog de bort infekterad vävnad från såret i hopp om att den friska vävnaden skulle läka.

Efter behandlingen tyckte hon att det såg ut som om någon tagit en sked och gröpt ut innehållet i armen.

Dessvärre blev Jade Harle inte mycket bättre efter behandlingen. De senaste fyra åren har hon drabbats av blodförgiftning hela åtta gånger och under långa perioder varit inlagd på sjukhus.

Vaknar upp hög efter operation ”Sjukskötarna är så attraktiva”

Se klippet här!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vill amputera armen: ”Ser inget slut”

Nyligen diagnosticerades hon med den ovanliga hudsjukdomen Pyoderma gangraenosum, som gör att immunförsvaret överreagerar och angriper den läkande huden.

I dag ångrar Jade att hon inte amputerade armen för fyra år sedan. Nu försöker hon samla in pengar för att ha råd med en amputation. Samtidigt får hon i nuläget inte amputera armen, då hon har en blodförgiftning.

Hon tycker även det har varit jobbigt att knappt kunnat träffa sin 12-årige son. Han har en funktionsnedsättning och bor för tillfället hemma hos hennes föräldrar.

– Jag ser inget slut på det här och det är svårt att leva med. Jag vill bara att detta ska ta slut. Varje morgon vaknar jag upp rädd och det är hemskt. Jag kämpar för mitt liv. Jag är inte alls mig själv, säger hon.

Jade Harle och sonen

Jade Harle med sonen.

Facebook

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!