32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

Snowboard-åkaren Alex ”Chumpy” Pullin dog.

Snowboard-åkaren Alex ”Chumpy” Pullin dog när han var ute och fiskade vid Australiens guldkust.
Doktorerna lyckades då få ut friska spermier från hans kropp – och nu berättar änkan Ellidy Vlug att hon är gravid med deras barn.
”’Bubba Chump' kommer i oktober. Din pappa och jag har drömt om dig i flera år", skriver hon på Instagram.

Det var i början av juli förra året som den australiske snowboardlegendaren Alex "Chumpy" Pullin hittades död i vattnet vid Australiens guldkust. Olyckan inträffade när han var ute och fiskade med ett harpungevär.

Trots att badvakterna försökte ge honom hjärt- och lungräddning i hela 45 minuter gick hans liv inte att rädda. Man tror att han drabbades av någon form av syrebrist undervattnet, blev medvetslös och drunknade. Han blev endast 32 år gammal.

Flickvännen berättar på Instagram: Jag är gravid

Under samma period som Alex Pullin gick bort så försökte han och flickvännen Ellidy Vlug, som han varit tillsammans med i åtta år, bli med barn. När Alex Pullin tragiskt omkom så lyckades läkarna få ut friska spermier från hans kropp.

Nu, nästan ett år efter den fruktansvärda olyckan, avslöjar Ellidy Vlug på Instagram att hon är gravid och ska föda parets gemensamma barn.

"Bubba Chump kommer i oktober. Din pappa och jag har drömt om dig i flera år", skriver hon och fortsätter:

"När min älskade var med om sin olycka hoppades vi alla jag skulle vara gravid. Vi försökte få barn. IVF var ett våra alternativ men det var inte något som jag trodde att jag skulle behöva gå igenom det på egen hand”.

Fick tillslut ta sperma efter olyckan

Ellidy Vlug har också tidigare berättat att hon veckorna efter olyckan hoppades innerligt på att hon var gravid.

– Som tur var började vi prata om hans spermier bara dagar efter hans bortgång. Jag tror att lagstiftningen i Queensland säger att man får ta spermier från en död persons kropp i upp till 36 timmar efter att personen gått bort, så hon då till 7News och berättade också:

– Vi var tvungna att skynda oss. Chumpys föräldrar var i stan, alla skrev på rättshandlingar och de juridiska handlingarna.

LÄS OCKSÅ: Cecile födde sitt eget barnbarn: ”Inte något vi förväntat oss”

LÄS OCKSÅ: Mamman fick äntligen sin son via IVF – då fick skåpbilen sladd

FOTO: Instagram/JULIO MUNOZ

SENASTE NYTT!