hem och bostad

31-åriga mammans förtvivlan – bor med tre barn i en möglig lägenhet

31-åriga trebarnsmamman Aisha bor i möglig lägenhet med barnen – får stora hälsoproblem

FOTO: SWNS
Hela Aishas lägenhet är mögelskadad och det påverkar både hennes och de tre barnens hälsa.
Hon har försökt flytta därifrån men står helt hjälplös.
– Just nu betalar jag 25 000 kronor i månaden för en lägenhet som är helt obeboelig, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Familjens iPhone exploderar under natten
0:23

Efter reklamen: Familjens iPhone exploderar under natten

(0:23)

Slå på ljud

I november 2021 gjorde Aisha Hussain, 31, en fasansfull upptäckt i hemmet. Trebarnsmamman som bor i London-förorten Harlesden hittade mögel i vardagsrummet och sina barns rum.

Hon försökte att använda mögelborttagningsmedel och pratade även med sin hyresvärd, men problemet har inte kunnat åtgärdas. Hon säger till sajten Wales Online att hon ”snart ger upp”.

Aisha Hussain med minstingen Shahroz, 2.

Aisha Hussain med minstingen Shahroz, 2.

FOTO: SWNS

Julklapparna började mögla

Det värsta är att både hon och hennes tre barn börjat få hälsokonsekvenser på grund av det tjocka lagret med mögel som finns på väggarna. Äldsta sonen Justin, 16, har astma och tvingas bära en andningsmask för att kunna andas ordentligt. Shay, 13, har blivit döv på båda öronen för att hans näsa är blockerad och han måste tömma den på sjukhus. Yngsta sonen Shahroz, 2, har bihåleinflammation och tvingas sova i sin mammas säng för att hans säng är täckt av mögel.

Möglet klättrar upp för väggarna.

Möglet klättrar upp för väggarna.

FOTO: SWNS

– Det är så stressigt. Min hälsa är väldigt dålig på grund av mina stressnivåer. Jag köpte julklappar till mina barn men några blev helt mögliga innan julen. Jag har kämpat med det här i ett år nu, säger Aisha till Wales Online.

Den 18 november i fjol tvingades hon själv uppsöka vård eftersom hon hade andningssvårigheter och hjärtsmärtor. Hon fick ligga kvar över natten och fick tabletter mot sin stress.

Hon har bara tre fönster i lägenheten, så Aisha säger att det på somrarna är rena ugnen där hemma.

Hon har bara tre fönster i lägenheten, så Aisha säger att det på somrarna är rena ugnen där hemma.

FOTO: SWNS

”Kommer ingenstans med det här”

I april ska hon flytta ut ur lägenheten eftersom hyresrådet i hennes område har sagt åt henne att inte förnya kontraktet. Aisha och barnen har i nuläget ingenstans att ta vägen.

– Rådet hittade en lägenhet till mig, men av någon anledning sa hyresvärden i det huset att jag inte kunde bo där. Jag kommer ingenstans med det här. Jag tvingas börja om gång på gång med att hitta en bostad, säger hon och fortsätter:

– Jag kan inte ta in på vandrarhem heller eftersom de skulle kasta in mig och mina tre barn i ett enda litet rum. Just nu betalar jag 25 000 kronor i månaden för en lägenhet som är helt obeboelig.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN