Trebarnsmamman Katie, 31, död i covid-19 bara dagar före vaccinering

31-åringen dog efter två veckor på IVA.

En 31-årig trebarnsmamma dog av covid-19, efter att ha kämpat mot viruset i två veckor.
Trots att Katie Gill fått första sprutan vaccin blev hennes hälsa snabbt sämre.
– Hon var den mest kärleksfulla, snälla och roliga personen som fanns, säger vännen Karen Rotheram.

Efter två veckor av intensivvård på Arrow Park Hospital, i Merseyside, Enlgand, dog den 31-åriga mamman Katie Gill av viruset som lamslagit världen.

Katie Gill var en trebarnsmamma som bodde i Moreton, i nordvästra England. Under två veckor hade mamman kämpat mot viruset, men avled den 14 augusti, 2021. Hon hade blivit smittad av det dödliga viruset under sommaren.

Hade fått första sprutan

31-åringen ska inte haft några underliggande sjukdomar och var dessutom vaccinerad. Men enbart med första sprutan, av två, enligt brittiska medier. Hon lämnar efter sig sin familj, sin make och tre barn.

Efter en tids sjukdom lades hon in på det lokala akutsjukhuset, Arrow Park Hospital, i början av augusti. Sen gick det fort och familjen lämnades utan sin kärleksfulla mor.

Katie Gill lämnar efter sig maken och tre små barn.

Foto: GOFUNDME

Vännen: ”Hon hade kämpat med covid-19 ett tag”

Karen Rotheram, var Katie Gills bästa vän. Hon beskriver sin döda vän som väldigt kärleksfull, till lokala medier.

– Hon var den mest kärleksfulla, snälla och roliga personen som fanns. Hon skulle göra vad som helst, för vem som helst, säger vännen Karen Rotheram.

– Hon åkte in till sjukhuset i början av augusti. Hon hade kämpat med covid-19 ett tag hemma innan hon åkte in, berättar vännen.

– Hennes andning blev allt värre. Det var liksom inte som vanligt. Hon åkte in till sjukhuset, sen var det utför från där. Det gick väldigt fort, inom loppet av 10 dagar, fortsätter hennes bästa vän Karen Rotheram för lokala brittiska medier.

Familjen har satt upp en GoFundMe-sida för att hjälpa maken och de tre barnen med begravningen.

Gick bort i corona – trots sin unga ålder

Karen Rotheram berättar att hennes vän hade varit väldigt försiktig under corona, genom att hon stanna hemma, samt gjort allt för att hålla sin familj vid god hälsa.

– Men det var hennes ålder som gjorde att vi alla fick en chock när hon gick bort. Hon var ju bara 31 år gammal, berättar vännen.

– Hon hade ju fått en spruta - och var trots det försiktig.

Karen Rotheram vill nu uppmana andra att vara försiktiga. Faran med covid-19 är inte över än. Det är fortfarande ute där, varnar hon.

– Jag tror inte folk förstår. Vi har öppnat upp – och restriktionerna är borta. Vi är påväg tillbaka till det normala, men covid är fortfarande därute. Det finns ingen ”säker ålder”, vissa överlever sjukdomen, andra inte. Katie hade fått sin första spruta, hon skulle få sin andra den här månaden. Ta ert vaccin och gör allt ni kan, uppmanar Karen Rotheram.

SUPERMOM Så lyckades 11-barnsmamman rädda tio flickor

Maken ensam kvar med de tre barnen

En GoFundMe-sida har satts upp av familjen för att stödja den sörjande maken – som nu är ensamstående med tre barn – med begravningskostnader. Många grannar, familj och vänner ställer nu även upp för Katie Gills familj.

– Hon älskade verkligen pyssel och att måla. Men hennes största livsgärning var hennes familj, säger en familjemedlem.

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskan misstänks ha gett BLUFFVACCIN

LÄS OCKSÅ: Frun fick bröstcancer – då gjorde maken något oväntat vid sjukhuset

Foto: GOFUNDME, LIVERPOOL ECHO

SENASTE NYTT!