30-åringen blev förlamad efter olycka – nu är han personlig tränare

30 mar, 2023 
Mikes muskler till höger och Mike i rullstol till höger.
30-åriga Mike blev förlamad från midjan och neråt i en mc-olycka.
Läkarna sa att han inte skulle kunna gå igen – nu har han visat hur fel de hade genom nya karriären som personlig tränare.
– Jag har kommit så långt, säger han till brittiska Metro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Föddes med ryggbråck – rullstolen som förändrade hans liv
Föddes med ryggbråck – rullstolen som förändrade hans liv

En motorcykelolycka i juli 2019 gjorde brittiska Mike Newman, 30, förlamad från midjan och neråt. Han bröt både ryggraden, svanskotan och bäckenet och punkterade ena lungan i den allvarliga olyckan.

– Jag landade på rygg när jag bara kände hur det exploderade under mig. Jag försökte resa mig, men jag kunde inte röra mig, säger han.

Mike fördes akut till sjukhus och fick metallspikar insatta i ryggen. Han hade ingen känsel i benen och fick höra från läkarna att han kanske inte skulle kunna gå igen.

Mike i sin rullstol.
Mike hade ingen känsel i sina ben under en lång period och de blev till slit bara skinn och ben, berättar han.

Men ack så fel de hade. För Mike var fast besluten om att gå igen och tillbringade stora delar av coronapandemin med att träna på att gå med kryckor och gåram hemma.

Annons

Uppfyllde stora drömmen – blev historisk

Tillslut började känseln i benen komma tillbaka igen vilket fick Mike att ta steget att uppfylla en dröm han haft sedan länge. Han började en personlig tränare-utbildning och blev sedan den förste rullstolsburne deltagaren att klara av utbildningen.

Hyllar stöttande flickvännen

Nu vill Mike använda sin kunskap som personlig tränare och erfarenhet av att vara förlamad till att hjälpa andra att lära sig gå igen.

Mike flexar sina muskler.
Nu har Mike uppfyllt sin dröm om att bli personlig tränare.

– Jag kanske aldrig är tillbaka till 100% och behöver fortfarande min rullstol när jag överanstränger mig. Men jag har kommit så långt och jag är så stolt, säger Mike som även hyllar flickvännen Emma-Jane, 29, som har stöttat honom under den svåra tiden.

Annons

– Jag dansade nyligen med henne för första gången vilket kändes fantastiskt, säger han.

FOTO: Youtube

Annons