3-barnspappan Alex dog – änkan Jenni blev ihop med hans bästa vän

Conrad Anker, Jenni Lowe och Alex Lowe

Trebarnspappan Alex Lowe dog i en fruktansvärd olycka.
Då blev frun Jenni tillsammans med hans bästa vän.
– Alex har haft tur på så sätt, säger hon.
0:33

Efter reklamen: Tim hoppar ut för det enorma (!) stupet

(0:33)

Slå på ljud

Alex Lowe och Conrad Anker bemästrade hinder efter hinder. De kände sig oövervinnliga och var en till synes oslagbar duo. Världen såg dem som tidernas bästa bergsklättrare. De var dessutom bästa vänner.

Med tiden ökade insatserna. Bergsklättringarna blev farligare och farligare. I oktober 1999 reste kompisarna till Tibet för bestiga det 8000 meter höga berget Shishapangma.

I samma veva skulle de marknadsföra ett företag som sålde friluftskläder. Filmaren David Bridges följde med för att dokumentera resan. Men det skulle bli Davids och Alex sista expedition.

Alex Lowe, Jenni och barnen Max, Sam och Isaac

Alex Lowe med frun Jenni och barnen Max, Sam och Isaac. Bilden togs strax innan Alex död.

Fruktansvärda tragedin – dog direkt

Någonstans längs vägde ville Alex avbryta. Han hade känt på sig att något inte stod rätt till. Strax efter sköljde en lavin över sällskapet med en ursinnig kraft. Både Alex och David var helt chanslösa och begravdes i snöhavet.

Conrad överlevde mirakulöst. Men olyckan hade satt djupa spår i honom. Han hade mist sin bäste vän och kämpade med skuldkänslor. Conrad visste också att Alex barn och fru väntade på vännen hemma i Montana.

Han såg det som sin uppgift att ta hand om Alex tre söner och fru. Strax innan sin död hade Alex sagt att han skulle ta med barnen till Disneyland. Men det blev Conrad som fick göra den resan.

Conrad Anker, Jenni och barnen Max, Sam och Isaac

Conrad Anker med frun Jenni och barnen Max, Sam och Isaac.

Youtube
Familjens djupa chock – plötsligt knackade det från kistan

Sonen Max ilska efter upptäckten

Med tiden fann både Conrad och Alex fru stöd och tröst hos varandra. Tre månader senare hade de förälskat sig och efter två år var de gifta. Den äldsta sonen Max, 33, som var tio år när Alex dog, blev rejält upprörd.

– När Alex dog förlorade jag all tillit. Jag litade alltid på att han skulle komma hem och när han dog den dagen så förstod jag döden för första gången. Jag var ju bara ett barn, sa han till The Sun.

Max Lowe

Sonen Max Lowe är aktuell med nya dokumentären ”Torn”, som handlar om hur det är att förlora en förälder och kampen om att gå vidare i livet.

Youtube

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Änkan Jennis fina ord: ”Alex har haft tur”

I dokumentärfilmen Torn, skapad av sonen Max, berättar Jenni om den tuffa tiden. När sonen frågar henne hur hon kunde gå vidare så snabbt efter Alex död svarar hon:

– Du kan förlora någon och fortfarande älska någon annan.

Conrad har i dag adopterat Alex barn. Även om det tog tid för Max att acceptera relationen ser han numer Conrad som sin far. Jenni säger att de ska vara glada att Alex vän fanns där för dem.

– Alex har haft tur på så sätt, att hans bästa vän älskade honom så mycket och blev kär i mig och alla er, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Dottern dumpades av sitt ex för hennes pappa

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma

Foto: Youtube, Instagram

SENASTE NYTT!