Treåringen föddes med extremt ovanlig sjukdom – stor som en leksak

Treåriga Abigail Lee

Treåriga Abigail Lee föddes med en extremt ovanligt syndrom som gör att hon aldrig kommer bli längre än 60 centimeter.
– Leksaker för barn i hennes ålder är gigantiska bredvid henne, säger Abigails mamma Emily Lee, skriver Femina.

0:28

Efter reklamen: 3-årige Albies kärleksförklaring till sin syster

(0:28)

Slå på ljud

Redan när Abigail Lee låg i mamma Emily Lees, 26, mage märkte läkarna att något inte stämde. Flickan växte inte som skulle. När Abigail Lee föddes, i vecka 36, så vägde hon endast 1,2 kilo. Snart skulle både läkare och familjen förstå varför.

Ett par veckor efter förlossningen kom beskedet. Abigail hade drabbats av ett ovanligt syndrom. Flickan hade drabbats av Mikrocefal osteodysplastisk primordial dvärgväxt typ II. En sjukdom Abigail delar med endast 150 andra i hela världen.

Foto: FACEBOOK

”Aldrig hört talas om den här typen”

– Hon gjorde allt helt normalt, hon andades och åt bra, men hon var minimal. När hon diagnostiserades hade vi aldrig hört talas om den här typen av kortvuxenhet, så vi hade absolut ingen aning om vad det var. I flera månader kämpade jag med att hitta någon som gått igenom samma sak och som kunde hjälpa, säger Emily till den brittiska tabloiden Daily Mail.

När den, i dag treåriga, Abigail växer upp kommer hon aldrig bli längre än 60 centimeter. I dag är hon långt bakom växtkurvan för en treåring och hon passar inte i några andra kläder än för nyfödda. Allt annat är för stort.

– Hon passar bara i kläder för nyfödda. Så jag vet inte vad vi ska göra när hon blir gammal nog att säga till mig att hon inte vill ha sparkdräkt längre. Min bästa vän har en tvååring och att se dem bredvid varandra är chockerande, säger Emily.

Tre äpplen hög

Men diagnosen påverkar inte endast Abigails längd. Även hennes höfter och syn kan härledas till sjukdomen. Personer med MOPDII har även en kortare beräknad livslängd.

I dag är Abigail omkring tre äpplen hög. Ett faktum som gör att hennes leksaker är är större än henne själv.

Ulrika Jonssons svar på utmanande bilden – efter barnens kritik

– Leksaker för barn i hennes ålder är gigantiska bredvid henne. Hon har ett bord och stolar för sina Barbie-dockor som hon kan sitta vid själv. Hon äter som ett normalt barn, men det finns många saker som en tvååring borde göra som hon inte kan och det är hennes storlek som håller henne tillbaka.

Enorm gastank exploderar – täcker hamnen i giftig rök

Se klippet här!

Foto: FACEBOOK

SENASTE NYTT!