tragiska livsöden

3-åringen hittade mamma död i sängen – makens iskalla lögn för polisen

Mamma Cathy mördades av maken.

Lilla Sara, 3, ville bara till mamma den där morgonen. Hon behövde en kram.
Men mamma kunde inte vakna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”
0:28

Efter reklamen: Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”

(0:28)

Slå på ljud

Det är den 19 februari 1982 nordvästra delen av staten New York. Solen går upp och när dimman lättar börjar den nästan sväva över det välbärgade villaområdet i Brighton, strax söder om Rochester. Då klyver yxan tryggheten, hoppet och drömmarna.

Yxan svingas och slår sönder lugnet. Förvissningen om allt är bra och kommer att bli bättre klyvs av hugget som får kraft av ångesten, ondskan och vansinnet. Det är en morgon när en liten treåring vaknar och är rädd. Hon kanske drömt något otäckt. Hon kanske bara tycker det är så himla trist att vara ensam där i sitt rum.

Sara Krauseneck gnuggar sömnen i ögonen och börjar att försiktigt gå mot mamma och pappas sovrum. För hon behöver en kram. Hon vill krypa upp i sängen och gosa med mamma, som de gjort så många gånger förr.

Hemska upptäckten i sovrummet

Det är så det otäcka i drömmen försvinner. Det är så det hemska tas bort med mammas varma famn. Sara öppnar dörren. Konstigt, mamma brukar ju vara vaken och är hon inte det vaknar hon när hon hör dörren öppnas.

Men mamma vaknar inte. Mamma kan inte vakna. Sara har vaknat till verkligheten som blivit en mardröm. För hon ser allt blod. Hon ser det blodiga täcket och hon ser att det runnit ner på golvet. Hon ser mamma i allt blod. Hon ser yxan. Yxan sitter fast i mammas huvud. Sara stelnar i skräcken. Det är ingen konstig dröm man kan vakna upp ifrån och där rädslan tas bort av mamma. Mamma är död. Brutalt mördad med ett yxhugg som klyver skallen. Något New York Post rapporterat om .

Polisens upptäckt – 37 år senare

Mamma Cathy Krauseneck, 29, ligger där i sängen med hon finns inte mer. Sara fryser. Huset är alltid kallt så här på morgonen, men den iskyla som får henne att skaka kommer av skräcken. Hon klär på sig. Lager efter lager av kläder. Pappa är inte hemma. Han har åkt till jobbet. Där sitter Sara, den där lilla skräckslagna treåringen, vid sin döda mamma hela dagen och väntar på att pappa ska komma hem.

När pappa James, 30, kommer hem ringer han polisen. Han tas in till förhör, men polisen går på hans uppgifter att det varit inbrott, då ett fönster är inslaget, och att mördaren använt hans egen yxa. James släpps och bara ett dygn senare packade han in Sara i bilen och körde till sina hemtrakter i Michigan.

Fallet blev lika kallt som den råkalla morgonen vid Lake Ontario, men 2019 togs det upp igen och James Krauseneck arresterades. Om det var ett uselt polisarbete då, 1982, blev det nu så bra att man 37 år senare kunde binda maken James med mordet; indicierna formligen skrek att det var han som klöv sin frus skalle.

Äktenskapet var i gungning och han var på väg att förlora jobbet. James Krauseneck, nu 71 år, dömdes till livstid med minimum 25 år.

FOTO: Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN