livet med barn

29-åringen blev mamma till sin brors barn: ”Skulle göra det igen”

Sabreena födde sin bror Shanes barn

FOTO: SWNS
Shanes högsta önskan i livet var att bli pappa.
Då vände han sig till sin lillasyster Sabreena.
– Att se leendet på hans läppar gjorde det hela värt det. Jag skulle göra om det utan att tveka, säger hon efter att ha fött sin brors barn.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Josy födde sin son helt själv i havet
0:32

Efter reklamen: Josy födde sin son helt själv i havet

(0:32)

Slå på ljud

Fastighetsskötaren Sabreena Henderson, 29, är en ensamstående fyrabarnsmamma från Buena Park, Kalifornien. Eller ja, egentligen har hon fött fem barn.

Sedan 16 år har hon och hennes fyra systrar en pakt. Efter att deras bror Shane Petrie, 32, kom ut som homosexuell som 16-åring bestämde systrarna sig för att hjälpa honom att skaffa barn den dagen han kände sig redo.

De andra systrarna ville eller kunde inte

När Shane och hans partner Paul Petrie, 36, vände sig till systrarna 2020 var Sabreena den mest lämpade kandidaten till att vara surrogatmamma.

– Att få tag i en surrogatmamma är väldigt dyrt och det är adoption också, så när Shane och Paul var redo att bli föräldrar så kände jag mig glad att kunna hjälpa dem, säger hon enligt Daily Mail och fortsätter:

Gravida Sabreena med papporna Shane (t.v.) och Paul (t.h.).

Gravida Sabreena med papporna Shane (t.v.) och Paul (t.h.).

FOTO: SWNS

– Min äldsta syster hade gjort tre kejsarsnitt, så hon var inte aktuell. Mina två yngsta systrar var bara 18 och 19 år vid tillfället. Då återstod bara jag och min andra mellansyster och hon hade genomgått två fruktansvärda graviditeter.

Sabreena gick med på att använda Pauls spermier och hennes ägg så att båda papporna skulle vara genetiskt knutna till barnet. Trion gjorde sin första insemination i november 2020, men det resulterade inte i någon graviditet. På tredje försöket, i februari 2021, blev hon gravid. Hon bar barnet i 13 veckor innan hon råkade ut för ett missfall, någonting som skakade hela familjen.

Shane med nyfödda sonen Tristan. Pojken föddes i september 2022 och är alltså snart fyra månader gammal.

Shane med nyfödda sonen Tristan. Pojken föddes i september 2022 och är alltså snart fyra månader gammal.

FOTO: SWNS

Tristan föddes i slutet av september 2022

Efter att ha tagit en längre paus i ett par månader, för att läka fysiskt och psykiskt, gjorde trion ett nytt försök i oktober 2021. Efter tredje insemineringen blev hon gravid igen.

– Dagen jag fick reda på att jag var gravid var underbar, men vi var alla lite lagom optimistiska på grund av hur det gått tidigare. Det var intensiva nio månader men tack och lov gick allt bra och jag födde Tristan den 28 september förra året, säger Sabreena.

Shane och Paul har varit pappor i tre månader nu och älskar varje sekund. Han säger att han och maken för alltid kommer att stå i tacksamhetsskuld till systern Sabreena.

Hela familjen samlad. Lilla Tristan tillsammans med sina pappor och mamma/faster.

Hela familjen samlad. Lilla Tristan tillsammans med sina pappor och mamma/faster.

FOTO: SWNS

– Vi ville ha en familj men visste inte hur vi skulle göra. När min syster kom till oss och sa att hon kunde hjälpa oss var det livsförändrande. Det var det mest osjälviska jag någonsin hört någon göra. Hon gav oss det som vi ville ha mest av allt i hela världen. Hon gjorde våra liv och vår familj komplett och bad inte om någonting i gengäld, säger Shane till Daily Mirror.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN