fascinerande liv

28-åringen tog bort sin livmoder: ”Att inte få barn är det bästa jag gjort”

Brynne Zuri Hunt.

FOTO: Instagram
Efter en tio år lång kronisk kamp valde Brynne Zuri Hunt, 28, att ta bort sin livmoder.
Att inte skaffa några barn är det bästa beslutet hon har tagit.
– Jag ser framemot ett liv utan barn, berättar Brynne.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bankmannen Simons tjänar tusentals kronor på sin mage
0:34

Efter reklamen: Bankmannen Simons tjänar tusentals kronor på sin mage

(0:34)

Slå på ljud

För många känns det som en naturlig del av livet att skaffa barn. För andra är ett liv utan barn att föredra. En som inte vill föra sina gener vidare är Brynne Zuri Hunt, 28, från Portland, USA. Hon valde att operera bort sin livmoder för att garantera ett barnfritt liv och för att slippa sin kroniska smärta.

– Att inte få barn är det bästa beslutet jag någonsin tagit. Jag ser framemot ett liv utan barn, säger hon till Mirror.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”Jag har aldrig haft några moderliga instinkter”

I tio års tid led Brynne av kronisk smärta som ingen läkare kunde sätta fingret på. Under varje mens förlorade hon mycket blod och fick svåra magsmärtor och trots att hon flera gånger bad om att få operera bort sin livmoder fick hon avslag från de manliga läkarna.

Brynne som arbetar som skådespelare hittade till slut en kvinnlig gynekolog som gick med på att utföra en hysterektomi. Den 2 augusti opererade hon bort sin livmoder och nu ser hon framemot ett liv utan barn.

– Jag har aldrig haft några moderliga instinkter som andra kvinnor i min familj har, säger Brynne och fortsätter:

– Jag är en jättebra moster och jag älskar mina systerdöttrar och systersöner, och jag överöser mina kompisars barn med all beundran jag har också. Men moderskapet har bara aldrig varit för mig.

Kommentarerna: ”Du har inte träffat rätt man än”

Brynne berättar för Mirror att hon växte upp i en väldigt religös miljö. Hennes familj var mormoner där den stereotypiska kvinnan skaffar en massa barn och är hemmafru. Det var dock aldrig något som lockade Brynne.

– Jag fick alla de vanliga kommentarerna som ”tänk om din partner vill ha barn”, och ”du har inte träffat rätt man än”, säger Brynne.

Men att operera bort sin livmoder var det bästa beslutet. Hon berättar att hon istället för barn har två hundar, två katter och en ödla som hon behandlar som sina barn.

Brynne.

Brynne ser framemot en smärtfri framtid utan barn.

FOTO: Instagram

– Och utöver det så hade jag den här kroniska smärtan sen jag fyllde 16, och att inte behöva stå ut med den igen är vad jag ser fram emot mest när min fyra veckor långa återhämtning är över, säger Brynne.

28-åringen är glad att hon till slut fick träffa en kvinnlig gynekolog. Alla manliga läkare hon träffat tidigare hade bara avfärdat hennes smärta och hela tiden avrått från en hysterektomi.

– Det kom till den punkt där jag bara slutade gå till läkaren och gav upp på att ens fråga om en hysterektomi. I januari så fick jag sjukförsäkring och träffade min nuvarande gynekolog som är underbar. Hon lyssnade på mina problem och lät mig förklara att jag aldrig velat ha barn, förklarar Brynne.

Vid hennes andra besök hos den kvinnliga gynekologen bokade de tid för operation.

Familjen har varit stöttande

Trots att Brynnes familj och vänner blev väldigt chockade när hon berättade vad hon skulle göra så har de varit stöttande.

– Efter att jag förklarade mina intentioner och anledningen bakom den så har de varit stöttande. Mina vänner har också varit där för mig sen början, vilket är fantastiskt. Jag har kompisar som är gravida och går igenom sina personliga resor och här är jag som går igenom min som är att aldrig skaffa barn, säger Brynne.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN