Nygift 28-åring dog efter läkarnas miss – trodde det var ofarligt

28-åringen dog av en dödlig sjukdom. Hennes knöl avfärdades som ”fett”, enligt läkarna i Nya Zeeland.

En nygift 28-åring fick fel diagnos av sin läkare två gånger.
Vad sjukhuspersonalen trodde var en vanlig fettklump – visade sig vara något betydligt dödligare.
– Den var stor som en tennisboll, sa Gemma Malins enligt The Sun.
503 Service Unavailable

Gemma Malins, 28, är en lärarinna från Nya Zeeland. För två år sedan sökte hon hjälp av läkare. Hon hade nämligen funnit en oroväckande klump på sitt ben, under skinnet.

Men läkarna meddelade henne att det endast var en fettklump – och att det inte var något att oroa sig för. Men det skulle visa sig att det var fel diagnos.

I dag är lärarinnan Gemma Malins död.

Gemma Malins med hennes fästman Brandon.

Foto: GIVEALITTLE

– Jag gick tillbaka till läkaren tre månader efter första undersökningen. Då hade klumpen vuxit till en storlek av en tennisboll. En annan hade vuxit i mitt bröst, sa Gemma Malins till NZ Herald, enligt The Sun.

”Fettklumparna” var inte alls ofarliga

De Nya Zeeländska läkarna sa då återigen till Gemma Malins att hon hade fettklumpar. Trots att de hade vuxit rejält på kort tid. Läkarna försäkrade den oroliga lärarinnan att det inte var cancer. Men när hon flyttade hem till Storbritannien skulle hon få ett dystert besked.

Efter ett besök på ett brittiskt sjukhus undersökte läkarna hennes ”fettklumpar”. Efter en undersökning av klumparna visade det sig att de inte alls var ofarliga. Utan en cancer – som dessutom hade spritt sig.

– Det hade spridit sig över hela kroppen, berättade Gemma Malins i en intervju med the Sun.

Gemma Malins fick fel diagnos av läkare i Nya Zeeland.

Foto: GIVEALITTLE

Hon blev diagnostiserad med hudcancer. En vidare undersökning visade att cancern hade spridit sig över hela kroppen, från hjärnan till hennes lungor. När hudcancer sprider sig till andra organ kallas det för ”stadie 4”. En av de allvarligaste diagnoserna med den typen av cancer, enligt cancerfonden.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Tog ett snabbt beslut efter diagnosen: Vi gifter oss

Familj och vänner startade upp en insamlingssida för Gemma Malins. De ville finansiera privatvård, i form av immunterapi. Hon var då 28 år. All hjälp och stöd som Gemma Malins fick skulle få henne att överleva ytterligare 12 månader.

Gemma Malin och hennes fästman Brandon tog ett snabbt beslut att gifta sig. Hennes hälsa såg ut att stabilisera sig.

– Efter min diagnos tog jag och min fästman ett snabbt beslut att gifta oss. Vi planerade bara i två veckor – sen gifte vi oss.

Paret hann med två bröllopsfester. En med vänner, samt ett separat med familj.

Prästen som begravde Gemma Malins berättade hon var älskad av alla.

Foto: GIVEALITTLE

”Det är hemskt. Hon var älskad av så många”

Men Gemma Malins förbättrade hälsa blev inte långvarig. På sidan för insamlingen skrev hennes nya make Brandon en sorglig uppdatering.

”Efter att ha hoppats att en ny immunterapibehandling på 20 000 dollar skulle fungera, fick vi veta i början av juni att Gemma kan ha månader kvar att leva. Hon svarar inte på den nya dyra behandlingen.”, skrev hennes make.

VIDRIGT Kändisadvokaten skjuten – kort efter mordet på sonen och frun

”Det finns nya melanom i hennes hjärna, nacke och lungor. Fler har uppkommit bland annat på magen. Gemma och jag har varit tillsammans i nästan tre år. Hon är ljuset och kärleken i mitt liv. Hon är bara 28.”, fortsatte han.

Sorgligt nog somnade Gemma Malins in strax efter den sista uppdateringen på insamlingssidan. Prästen Neil Hamilton som begravde Gemma Malins berättade för tidningen Stuff news att hon genomgått en lång strid mot cancern.

– Det är hemskt. Hon var älskad av så många.

LÄS OCKSÅ: Maken Greggs ilska – cancersjuka frun fick inte plats på sjukhuset

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av DÖDLIG cancer – döttrarna blir föräldralösa

Foto: GIVEALITTLE

SENASTE NYTT!