28-åriga mammans ilska efter resebolagets kommentar: ”Förbluffad”

10 aug, 2023 
28-åriga mammans ilska efter resebolagets kommentar: ”Förbluffad”.
När Chelsea, 28, satt på flyget till Spanien fick hon en chock.
Flygvärdinnorna bad henne nämligen att sluta amma sin fem veckor gamla bebis – trots att dottern skrek och grät.
Vi rekommenderar inte att ni ammar för det kan göra andra passagerare obekväma”, skrev resebolaget TUI senare till familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pappan loopar med sitt flygplan – sexårige sonen skräckslagen
Pappan loopar med sitt flygplan – sexårige sonen skräckslagen

Thomas och Chelsea Williams, båda 28, skulle lämna flygplatsen i Manchester och flyga till soliga Spanien med sina två döttrar, en 2-åring och en fem veckor gammal bebis.

När väl flygningen inleddes var bebisen lite rädd och orolig, men hon lugnade sig så fort mamma Chelsea gav henne bröstet.

– Vi hade henne fastspänd med ett bebisbälte som satt fast i mitt bälte och hon låg och åt samtidigt – det fungerade perfekt. Jag tänkte att hon kommer ha det bra, vara glad och mätt och inte störa någon. Jag kände ett lugn, säger Chelsea till Metro och fortsätter:

– Sen gjorde flygvärdinnorna en kontrollrunda och då sa de att jag inte kunde amma under starten. Det var inte tillåtet. Vår bebis började gråta eftersom maten helt plötsligt togs bort och vår andra dotter blev ledsen för att hennes syster blev ledsen. Jag började svettas och var nära att börja gråta, säger Chelsea, som gjorde som hon blev tillsagd för att inte skapa drama.

Chelsea framför TUI:s flygplan tillsammans med sina två döttrar.
Chelsea framför TUI:s flygplan tillsammans med sina två döttrar.

– Det kändes som att allas ögon riktades mot oss eftersom barnet skrek och jag såg dålig ut. Bebisens skrik lät högre – hon var uppenbart hungrig och mådde inte bra.

Annons

Fick ett chockerande svar

Eftersom den kaosartade resan tog hårt på familjen, framför allt mamman Chelsea, så ville de vara så väl förberedda som möjligt inför hemfärden från Spanien. De ville helt enkelt kolla om de kunde få lov att amma i flyget om det behövdes.

Maken frågade därför researrangören TUI huruvida hans fru fick lov att amma yngsta dottern under starten och landningen för att trösta henne och få henne lugn.

Thomas fick då tillbaka ett meddelande där någon på TUI:s kundsupport skrivit: ”Det finns inga förbud (mot att amma under en flygning) men vi rekommenderar inte att ni ammar för det kan göra andra passagerare obekväma”.

Meddelandet som Thomas Williams fick från TUI.
Meddelandet som Thomas Williams fick från TUI.

Svaret gjorde Chelsea helt galen.

– Jag förväntade mig inte alls det där svaret. Jag tänkte att vi skulle få höra något om någon säkerhetspolicy. Men deras kommentar är uppenbarligen diskriminering av ammande mammor och deras barn. Jag visste inte vad jag skulle göra, så jag svarade inte ens. Jag var helt förbluffad, säger hon till Metro.

Annons

Hon berättar också att hon inte ens frågade någon flygvärdinna på planet hem till England om det var okej att mata sitt barn. Hon gjorde det ändå och ingen sa till henne.

Har bett om ursäkt

Efter att familjens historia spridit säg online har resebolaget TUI gått ut med ett officiellt uttalande där de meddelar att amning är tillåtet, när som helst, under deras flygningar. Så länge barnet är fastspänt och sitter hos sin mamma ska det inte finnas några problem och inga säkerhetsrisker.

Vi är uppriktigt ledsna för att ha orsakat Ms Williams och hennes bebis sådan ångest och oro. Som det familjevänliga resebolag vi är accepterar vi givetvis amning på våra flygplan”, skriver de.

FOTO: Privat, Instagram/the.dad.vibes, Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock Editorial/TT

Annons