intressant om hälsan

26-åringen ”nös ut sin hjärna” – extrema olyckan förändrade allt

Sam Messina, 26.

Foto: INSTAGRAM
Sam, 26, var med om en ovanlig olycka – när han ”nyös ut sin hjärna”.
Olyckan förändrade hans liv.
I dag äger han ett företag som är värt miljoner och följer sin barndomsdröm.
– Jag påbörjade min karriär efter min hjärnoperation, säger Sam Messina, enligt New York Post.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen överlever mirakulöst – föraren tappar kontrollen
0:28

Efter reklamen: Polisen överlever mirakulöst – föraren tappar kontrollen

(0:28)

Slå på ljud

Amerikanske Sam Messina, 26, var med om en livsomvälvande olycka – som skulle få honom att följa sin barndomsdröm.

För 26-åringen har sedan barnsben dröm att arbeta med film. Under uppväxten var han oskiljbar från sin kamera, där han ofta lekte och experimenterade med olika grepp.

Under uppväxten släppte han allt mer sin dröm. När han väl kom in på University of Alabama, så gjorde han det på hockeymeriter, skriver The New York Post.

”Jag nös mer eller mindre min hjärna…”

Men allt skulle få sig en oväntad vändning. För 2016 drabbades Sam Messina av en ovanlig olycka som skulle förändra allt.

Allt började med en nysning. En nysning som 26-åringen beskriver skapade en ”explosion i hjärnan”.

– Jag var universitetsstudent och levde livet. Men en dag när jag låg i sängen så nyste jag till. När jag gjorde så fick jag mer eller mindre ett…spräckt blodkärl.

– Jag nös mer eller mindre min hjärna ur mina näsborrar. Det gjorde att jag direkt fick en stroke. Jag borde ha dött där och då, berättar Sam Messina.

Innan Sam försvann i medvetslöshet lyckades han kontakta sin mamma och flickvän som fick honom till sjukhuset.

Messina fick akutopereras. Hans liv räddades, men det var fortfarande kritiskt. Under en vecka genomgick 26-åringen inte mindre än tre hjärnoperationer.

När allt var över hade Sam Messina 27 stycken häftklamrar i huvudet. Det skulle ta en månad för universitetsstudenten att återhämta sig från ”nysningen”. Under återhämtningen kände sig 27-åringen som en annan person.

Operationen blev en vändning

Han kände att livet gett honom ny mening.

– Jag var en annan människa efter operationerna. Allt jag ville var att ta upp kameran igen. Det fanns inget annat för mig, berättar Sam Messina.

– Till en början trodde jag det var något fel på mig. Men i verkligheten så gav det mig knuffen att göra det jag faktiskt ville göra.

Han avslutade snabbt sitt hockeyn och påbörjade nya studier. Denna gång med kameran i hand. Han startade samtidigt bolaget Moouse Media.

– Jag gjorde allt som erbjöds. Allt från att plåta och filma olika föreningars fester, till att göra filmer för utbildning, berättar Sam och tillägger att han i runda tal tjänade runt 40 000 kronor i månaden på sitt nya företag

I dag är hans företag värd miljoner. 26-åringen har samarbetat med företag som Gucci Mane, Acura och MLB Network. Han har även samarbetat med skådespelare som Mark Wahlberg.

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN