24-åringens kamp att sterilisera sig – ingen läkare ville hjälpa henne

24-åriga Abby vill inte ha barn så hon bestämde sig för att sterilisera sig.

Hennes bilder har skapat stor uppmärksamhet.

Foto: TIKTOK
24-åriga Abby vill inte ha barn så hon bestämde sig för att sterilisera sig.
Men det skulle visa sig vara betydligt svårare än vad hon först hade trott.
– Den tredje läkaren jag träffade insinuerade att det var något fel på mig för att jag inte ville ha barn, säger Abby till Buzzfeed.
0:35

Efter reklamen: Hör Nyamko Sabunis starka ord om Zlatan Ibrahimović

(0:35)

Oftast delar man med sig av lyckliga gravidbesked på sina sociala medier. Men 24-åriga Abby Ramsay gjorde tvärtom och meddelade att hon inte längre kunde få barn. Något som skapade kraftfulla reaktioner. Men Abbys resa dit var lång.

24-åringen, som är från Kalifornien i USA, har vetat hela sitt liv att hon inte vill ha barn.

24-åringens läkare: ”Onödiga operationer”

När Abby Ramsay delar med sig av sina tankar och tuffa resa till beslutet på sociala medier så har 24-åringen fått massiva reaktioner, något Buzzfeed har uppmärksammat.

För trots att Abbey alltid vetat att hon vill ha några barn, så var det svårt för henne att hitta en läkare som ville sterilisera henne. För Buzzfeed berättar Abby att flera läkare vägrat sterilisera henne av olika anledningar.

Mammans smarta knep räddade tio månader gamla sonens liv

– De främsta anledningarna de gav var ålder, och att jag kan ångra mig. En sa att hon inte trodde på att genomföra ”onödiga operationer” och sa att hon var emot saker som plastikkirurgi också, berättar 24-åringen.

– Den tredje läkaren jag träffade insinuerade att det var något fel på mig för att jag inte ville ha barn, och sa att jag behövde gå i terapi för att få min hjärna fixad så att jag kunde skaffa barn en dag, säger Abby.

”Andra gånger ville jag bara gråta”

Att mötas av så mycket motgångar var svårt för henne.

– Det fanns tillfällen då jag gick hem och grät. Andra gånger ville jag bara gråta, eller så kände jag mig bara avdomnad och tom. Det var frustrerande.

Men tillslut lyckades Abby. Hon fick sin sterilisering. För att fira att hon äntligen fått igenom sin procedur, så anordnade hon en fotosession i en lokal park.

Efter fotosessionen klippte hon ihop allt till en TikTok-video som har setts av över 3,8 miljoner människor. Den har även gillats över 600 000 gånger. På bilderna ses Abby öppna ett paket som det står ”grattis” på.

”Jag hittade äntligen en läkare som lyssnade”, står det i videon.

@abbysworldsastage

I’m excited to take control of my own body. I’m not a baby maker. #childfree #childfreebychoice #sterilization #celebration

♬ abcdefu (angrier) - GAYLE

LÄS OCKSÅ: Clare Milner, 34, fick en nyfödd son – 12 månader efter blev hon mormor

LÄS OCKSÅ: Förvirringen efter 34-åriga mormorns bild: ”Är inte bekväm”

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!