24-årige Boris död – hockeystjärnan kollapsade mitt under matchen

Boris Sádecký och Tor Immo

Hockeyvärlden är i djup sorg.
Boris Sádecký, 24, föll ihop under en match förra veckan och dog.
”Våra tankar går till hans familj och vänner”, skriver klubben Bratislava Capitals.

Den slovakiske centern Boris Sádecký blev bara 24 år gammal. Förra fredagen kollapsade han under en bortamatch mot Dornbirn Bulldogs i ICE Hockey Leauge och fick föras akut till sjukhus. Han hade drabbats av plötsligt hjärtstopp.

Inledningsvis uppgavs läget vara stabilt, men kritiskt. Han vårdades på sjukhuset i flera dagar, men i onsdags meddelade hans klubb Bratislava Capitals att hans liv inte gick att rädda.

”Det är med djup sorg i våra hjärtan som vi meddelar att vår spelare Boris Sádecký är död. Våra tankar går till hans familj och vänner”, skriver klubben i ett uttalande på Facebook.

Boris Sádecký

Boris Sádecký lämnade moderklubben HK Dukla Trencin och anslöt till Bratislava Capitals inför den här säsongen. Under en bortamatch mot Dornbirn Bulldogs drabbades han av plötsligt hjärtstopp och dog.

Bratislava Capitals

Boris Sádecký hade precis lämnat moderklubben

Klubben skriver vidare att man inte tänker gå in på ytterligare detaljer gällande Boris Sádeckýs död.

Vi ber alla att respektera Sádecky-familjens integritet”.

Boris Sádecký kom till Bratislava Capitals inför den här säsongen. Han hade lämnat moderklubben HK Dukla Trencin efter fyra säsonger.

Under karriären hade han hunnit med att spela 48 matcher i ryska högstaligan KHL, där han representerade klubben HC Slovan Bratislava. Han var även med i två JVM-turneringar för Slovakien.

EM-HJÄLTE Så räddade lagkaptenen sin nära vän Christian Eriksen

Svenska lagkamraten: ”Han bara ramlade ihop”

I Bratislava Capitals var han lagkamrat med svensken Tor Immo, som fanns på isen när lagkamraten föll ihop.

– Han bara ramlade ihop på isen och jag var på isen. Jag trodde han hade fått en slashing eller någonting. Det händer ju rätt ofta att folk hugger lite efter tekningar, men han tappade luften och medvetandet tror jag, sa Tor Immo till Hockeysverige för en vecka sedan.

Då visste Tor Immo inte riktigt hur allvarligt läget var för Boris Sádecký.

– Det var det som hände och sedan kom läkare och ambulanser som jobbade med honom. Sen såg vi inte så mycket mer då de satt upp skynken och täckte för. De ville inte att folk skulle filma eller se. Han föll bara ihop och blev medvetslös.

Tor Immo

Svenska lagkamraten Tor Immo, som tidigare spelat i Leksands IF, fanns på isen när lagkamraten plötsligt föll ihop. ”Jag trodde han hade fått en slashing eller någonting”, säger han till Hockeysverige.

Ulf Palm/TT

”Du kommer aldrig glömmas!”

På sin facebooksida har klubben Bratislav Capitals skapat ett inlägg där man kan lämna en kommentar och uttrycka sin sorg efter Boris Sádeckýs bortgång.

”Du kan hedra minnet av Boris Sádecký, som tragiskt lämnade oss, genom att tända ett ljus och skicka böner framför Ondrej Nepela Aréna. Boris, du kommer aldrig att glömmas!” skriver klubben.

Boris Sádecký

Boris Sádecký, till vänster, representerade Slovakien i två JVM-turneringar. Här spelar han i en match mot Ryssland.

Chris Young

LÄS OCKSÅ: Lasse Granqvists hårda kritik efter TV4:s sändningshaveri i EM

LÄS OCKSÅ: 29-åriga fotbollsspelaren föll plötsligt ihop död under match

Foto: Bratislava Capitals, Ulf Palm/TT, Chris Young

SENASTE NYTT!