24-årige Alexander hittade nya kärleken – OCH en ny njure på Tinder

24-årige Alexander hittade nya kärleken – OCH en ny njure på Tinder

24-årige Reid Alexander hittade inte bara kärleken i maken Rafael Dìaz – utan också en ny njure.
Allt tack vare dejtingappen Tinder.
– Förvänta det oväntade. Allt kan verkligen hända, säger Reid Alexander till People.
503 Service Unavailable

Reid Alexander, 24, har fortfarande svårt att tro hur lyckligt lottad han är. Förra året träffade han sin nya kärlek – och numera make – Rafael Dìaz, 28. Paret var en perfekt match på Tinder. Men Reid Alexander fick även en ny chans till liv, då Rafael Dìaz även passade som organdonator.

Förvänta det oväntade. Allt kan verkligen hända, säger Reid Alexander till People.

– För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle flytta till andra sida landet, att jag skulle hitta mitt livs kärlek, som dessutom var en perfekt match för en ny njure. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle hända, fortsätter Reid Alexander.

Reid Alexander, 24, och Rafael Dìaz, 28.

Foto: YOUTUBE/DENVER 7

Träffades på Tinder. Var en perfekt match.

Foto: YOUTUBE/DENVER 7

”Var verkligen menat att hända”

– Det var verkligen menat att hända, lägger den nya maken och kärleken Rafael Dìaz.

Reid Alexanders hälsoproblem började redan när han var 17 år gammal. Han blev diagnostiserad med Alports syndrom. En ärftliga sjukdom som kan orsaka skador på blodkärlen i njuren. Sjukdomen kan leda till hörselnedsättning, ögonproblem, njursjukdom och njursvikt, enligt Socialstyrelsen.

”VIDRIGT”12-åriga pojken hade fel frisyr – skickades hem

Efter att Reid Alexander tagit sitt examen vid universitetet fick han ett dystert besked av läkarna. Njurarna skulle endast fungera 20 procent mot hur de var innan. Han skulle behöva dialys medan han väntade på en njurtransplantation.

Trots den läskiga diagnosen flyttade Alexander, som växte upp i Kokomo, i den amerikanska delstaten Indiana, till Denver. Han ville starta ett nytt liv. Det skulle han även göra med råge.

Reid Alexander lider av Alports syndrom. En ärftlig sjukdom som påverkar hans njurar.

Foto: YOUTUBE/DENVER 7

En perfekt match

Inte långt efter att Reid Alexander flyttade till Denver träffade han Rafael Dìaz. Första kontakten skedde via Tinder.

– Vi började att skriva till varandra i augusti, 2020. Vi var båda väldigt imponerade av varandra, säger Rafael Dìaz.

– Vi klickade verkligen direkt. Vi har varit tillsammans varje dag sedan dess. Det känns som vi känt varandra väldigt länge, säger Reid Alexander, till People.

"Du är någon jag älskar. Någon jag kan spendera resten av mitt liv med. Det är klart att jag gör detta", sa Rafael Dìaz till sin älskade Ried Alexander. Dìaz ville donera sin njure till honom – trots den tunga proceduren.

Foto: YOUTUBE/DENVER 7

Reid Alexander berättade tidigt i relationen om sina hälsoproblem. Han menade att en sådan sjukdom var svår att dölja, samt att han har svårt att äta salt mat på grund av sin sjukdom. Men Rafael Dìaz lät inte sjukdomen hejda sin kärlek.

– Det var då jag upptäckte hans sjukdom säger Dìaz och tillägger att han aldrig träffat något med en liknande sjukdom innan. Men han lät inte det hejda honom.

Rafael Dìaz berättar att han själv inte tyckte att det var några problem

– Jag var ganska säker på att jag kunde hjälpa till, säger Rafael Dìaz som redan var registrerad som en organdonator.

– Jag sa bara som det var, till honom. Du är någon jag älskar. Någon jag kan tillbringa resten av mitt liv med. Det är klart att jag gör detta, berättar Rafael Dìaz.

Fick ett val – transplantation eller bröllop

Sedan gick det fort. I februari i år förlovade sig paret. I april sökte sig paret till sjukvården för att se om Rafael Dìaz kunde vara en match för en njurtransplantation. Samma månad bestämde sig paret för att gifta sig. Men de ville spara pengar för transplantationen – så de blev utan en stor fest.

– Vi ville först vänta och ha ett traditionellt bröllop. Men när vi insåg att det fanns en möjlighet att transplantationen kunde ske redan i år, så ville vi spara pengar. Vi behövde välja, antingen lägga pengarna på ett bröllop, eller en transplantation. Vi valde det senare, säger Reid Alexander

Ried Alexander bor nu hemma hos sina föräldrar. Han återhämtar sig efter operationen som gick bra.

Foto: YOUTUBE/DENVER 7

I juni fick paret besked från vården. Rafael Dìaz var en perfekt match som organdonator. Redan den 13 augusti skulle transplantationen ske. Paret la sig under kniven vid sjukhuset Indiana University Health hospital

Proceduren var jobbig för paret. Men också fylld med en stark känsla av lättnad. Allting gick bra.

– Jag hade väldigt ont. Men jag skulle göra det igen, om jag kunde. Jag älskar honom så mycket. Jag gjorde det för att för att kunna dela livet med honom, berättar Rafael Dìaz.

Reid Alexander bor för tillfället hemma hos sina föräldrar i Indiana. Han återhämtar sig efter transplantationen. Hittills har hans kropp accepterat transplantationen. Även om återhämtningen kommer ta lång tid.

– Jag tror att nästa steg för oss i den här resan är att njuta så mycket vi kan. Vi aldrig vet vad som kan hända härnäst", säger Rafael Dìaz.

LÄS OCKSÅ: 62-åriga tvåbarnsmamman Jennys gravidchock: ”Min man är steriliserad”

LÄS OCKSÅ: Förvirringen efter 34-åriga mormorns bild: ”Är inte bekväm”

Foto: YOUTUBE/DENVER 7

SENASTE NYTT!