24-åriga Jade Pountney tvingades föda hemma efter läkarens miss

Jade Pountney och Sam Castledine

Höggravida Jade Pountney åkte in med kraftiga smärtor.
Då skickade läkarna hem henne igen – och det ofattbara hände.
– Jag tror inte att jag kommer kunna få bort den bilden, säger Jades pojkvän Sam Castledine.

Tidigt på morgonen den 27 december kände Jade Pountney, 24, av kraftiga ryggsmärtor. Eftersom hon var höggravid befarade hon att det kunde betyda att hennes barn var på väg.

Efter några timmar blev smärtan närmast outhärdlig. Hon väckte pojkvännen Sam Castledine, 25, och berättade om sina åkommor. Upprymda och förväntansfulla tog de med sig BB-väskan och åkte till sjukhuset.

– Vi åkte till sjukhuset för en kontroll, men vi blev ombedda att åka hem och komma tillbaka när värkarna började komma tätare, säger Jade Pountney till Leicester Mercury.

Jade Pountney

Jade Pountney, 24, upplevde obeskrivliga värkar och åkte in till BB. Då skickades hon hem av läkarna som sa att hon kom in för tidigt.

Facebook

Paret åkte hem – då hände det ofattbara

Det var bara för Jade och Sam att ta med sig BB-väskan och åka tillbaka till lägenheten i Leicester. Väl där började de slappna av. Sam minns att Jade gick in till badrummet för att vila lite. Själv satte han sig i vardagsrummet och började kolla på den prisbelönta filmatiseringen av fantasieposet ”Sagan om Ringen”.

Men Sam hann aldrig ta del av några strider mellan hobbits, alver, orcher och andra fantasisläkten. Precis när det långa äventyret skulle börja fick han ett sms från Jade i badrummet som meddelade att hon behövde hans hjälp. Vattnet hade gått.

– Så vi började samla ihop grejerna för att så snabbt som möjligt köra iväg med bilen, men precis när vi hade satt oss i bilen kom det mer vatten, säger Sam Castledine.

CHOCK Tilda, 23, visste inte att hon var gravid – födde på 8 minuter

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sams chock: ”Märkligt att se”

Paret förstod att de inte skulle ha en chans att hinna till sjukhuset. I stället gick de tillbaka in i huset och Jade la sig på sängen. Barnet hade redan börjat komma ut.

– Det var märkligt att se hur huvudet kom ut och se ögonen öppnas. Jag tror inte att jag kommer kunna få bort den bilden från näthinnan på ett bra tag, säger Sam.

De nyblivna föräldrarna drabbades först av stor oro. Bebisen grät inte och navelsträngen var lindad runt rygg och nacke. Först när Sam lyckades få bort navelsträngen från huvudet började bebisen andas normalt.

Sam Castledine och Jade Pountney

Sam Castledine och Jade Pountney fick sköta förlossningen av sonen Freddie helt på egen hand.

Facebook

Nyblivna föräldrarnas glädje: ”Kan inte låta bli”

Sam förstod att den största faran var över. Han sprang till sin mamma, som bor i närheten, för att hämta hjälp. På vägen tillbaka fick han turligt nog syn på en polisbil. Bilen stannade och tre poliser såg till att assistera de nyblivna föräldrarna.

Sonen Freddie och mamma Jade fördes till sjukhus. Allt hade gått bra, trots de inte helt optimala omständigheterna. Föräldrarna beskriver sonen Freddie som ett sant julmirakel.

– Vi kan inte låta bli att fnissa åt det faktum att vi, bara några dagar efter julafton, fick ett barn, fick besök av tre poliser som om de vore de tre vise männen, och som senare kom tillbaka till oss med gåvor som blommor, choklad och kort, säger Jade.

LÄS OCKSÅ: Mammans chockförlossning: Såg huvud sticka fram

LÄS OCKSÅ: Christina, 36, panikfödde på båten: ”Visste inte

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!