tragiska livsöden

22-åringen överlever kanske inte till jul – familjens rörande gest

Laura med familjen.

FOTO: Facebook
22-åriga Lauras dagar är räknade.
För att försäkra sig om att dottern kan vara med väljer familjen nu att fira jul tidigare än vanligt.
– Vi kommer att fira och vara tacksamma över det faktum att vi får den här tiden tillsammans, säger mamma Nicola.
Jokkmokkstomten ger sina bästa "tomtetips"
0:29

Efter reklamen: Jokkmokkstomten ger sina bästa "tomtetips"

(0:29)

Slå på ljud

Laura Nuttall har varit sjuk i fyra år. Nyligen gick hon igenom sin fjärde stora operation. Familjen var hoppfull om att hennes cancer skulle ge vika, men bara dagar efter operationen var hennes tumör tillbaka.

Nu återstår två veckor av strålbehandling, vilket kommer att bli tufft för 22-åringen.

– Strålbehandlingen är vår sista chans och vi vet inte hur Laura kommer må efter den eller om hon kommer att få långvariga biverkningar, säger mamma Nicola Nuttall till The Sun.

Istället för att vänta och hoppas att Laura är tillräckligt frisk för att fira jul i slutet av december väljer familjen nu att fira tillsammans lite tidigare.

”Hon fick bara 12 månader att leva”

22-åriga Laura från Barrowford i England diagnostiserades med en aggressiv typ av hjärncancer 2018 efter ett rutinbesök hos optikern. Läkarna gav henne 12 månader att leva.

Efter läkarnas besked sammanställde Laura en bucketlist som hon sakta men säkert tickat av: tog examen, sprang en halvmara och presenterade vädret i BBC:s direktsändning.

– Hon fick bara 12 månader att leva och hon har varit här i fyra år, och jag räknar med att hon är här för många fler, säger Nicola.

Nu bockar familjen även av att fira sin fjärde jul tillsammans – mot alla odds.

– Vi tänkte att istället för att vänta så flyttar vi fram julen. Vi kommer att fira och vara tacksamma över det faktum att vi får den här tiden tillsammans, fortsätter hon.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN