22-åringen hade gift sig med kärleken – 7 månader senare var han död

Hayden Holman

Den unge atleten Hayden Holman hade funnit lyckan och gift sig med sin kärlek Charlotte.
Men bara sju månader efter bröllopet trillade kan plötsligt ihop under ett maratonlopp och dog.
Nu sörjs han av familjen.
– Hayden var den mest öppna och trevligaste personen, säger styvmodern Karin Holman, enligt People.
Slå på ljud

Den 22 år gamla Hayden Holman från den amerikanska staden Sugar City i Idaho hade hittat kärleken i Charlotte.

I februari tidigare i år lovade de varandra evig kärlek när paret gifte sig. Men det unga paret skulle inte ens hinna vara gift i ett år.

För i söndags när Hayden Holman deltog i ett maratonlopp i delstaten Utah i USA hände det som inte fick hända. Bara minuter från mållinjen kollapsade plötsligt 22-åringen.

– Han ringde när han var två minuter ifrån mållinjen för att försäkra sig om att någon av oss var där för att ta en bild, berättar styvmodern Karin Holman för KSL-TV enligt People.

FRÅGOR 21-åringen är förälder till 15-åringen – svarar nu

Styvmoderns hjärtskärande ord

Men Hayden Holman dök aldrig upp vid mållinjen. Istället kollapsade han plötsligt efter telefonsamtalen till familjen och föll till marken utan att andas.

Räddningspersonal var snabbt framme vid Hayden Holman och började utföra hjärt- och lungräddning. Men trots att de fick igång 22-åringen hjärta igen och förde honom akut till sjukhus så gick hans liv inte att rädda och han förklarades död. Vad som orsakade Hayden Holmans död är ännu inte känt.

Efter det tragiska dödsfallet sörjs nu Hayden Holman av sina vänner och familj som också öppet berättar som sina fina minnen med honom.

– Hayden var den mest öppna och trevligaste personen. Han älskade alla och hade sitt hjärta på utsidan. Han kommer vara väldigt saknad, säger styvmodern Karin Holman, enligt People.

Fina gesten för änkan Charlotte

Flera av Hayden Holmans nära och kära beskriver honom som en ”stark, atletisk, ung man som tränade brottning i högstadiet och älskade klättring och hiking”.

Nu har en fond startats för att samla in pengar till 22-åringens änka Charlotte för att hjälpa henne ekonomisk under denna fruktansvärda kris.

”Detta kommer inte göra så att han kommer tillbaka. Men det kan i alla fall underlätta för vår älskade Charlotte under den här tuffa tiden. Han siktade alltid mot stjärnorna, han har verkligen på alla sätt lyckats att se till att han och Charlotte levde sitt drömliv tillsammans ända sedan de träffades och särskilt sedan deras lysande och gudomliga bröllop i februari förra året”, skriver man på fondens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Landets största familj med 22 barn – så lever de sitt lyxliv

LÄS OCKSÅ: 44-åringen mamman misstänks mördat sin tvååring – dumpade kroppen

FOTO: GoFoundMe/LEETCHI

SENASTE NYTT!