22-åriga Gabbys dödsorsak fastställd – familjens sorg efter beskedet

Nicole Schmidt, Brian Laundrie och Gabby Petito

Obduktionsrapporten är klar.
Gabby Petito, 22, ströps till döds.
Samtidigt fortsätter jakten på pojkvännen Brian Laundrie.

Gabby Petito, 22, plötsliga försvinnande och död har engagerat många. Strax innan hon anmäldes saknad hade hon och pojkvännen Brian Laundrie, 23, åkt runt på en road trip genom USA, med Florida som startdestination.

Resan hade Gabby dokumenterat på bland annat Youtube, där hon visade upp vanen de åkte i, tältet de sov i och de olika resmålen de besökte. Hennes kropp hittades i en nationalpark i Wyoming, vilket också var stället paret senast sågs på tillsammans.

– Som alla föräldrar kan tänka sig är det en otroligt svår tid för familjen. Vi ber er alla respektera deras integritet när de sörjer förlusten av sin dotter, sa FBI-agenten Charles Jones till media strax efter att man underrättat familjen om att kroppen tillhörde deras dotter.

Brian Laundrie och Gabby Petito

Gabby Petito ströps till döds, enligt obduktiosnrapporten. Samtidigt fortsätter jakten på försvunna pojkvännen Brian Laundrie som anses vara en intressant person i utredningen.

NORTH PORT POLICE DEPARTMENT HANDOUT

Dödsorsaken fastställd

Nu har dödsorsaken fastställts och enligt obduktionsrapporten som släppts dog influencern Gabby Petito av strypning. Det meddelade obducent Brent Blue på en presskonferens i Wyoming på tisdagskvällen. Brent Blue avböjde att svara på ytterligare frågor. Det skriver New York Post.

Pojkvännen Brian Laundrie är högintressant för polisen i jakten på svar vad som hänt Gabby. Han har varit försvunnen sedan mitten av september och är häktad i sin frånvaro för att ha använt Gabbys kreditkort efter hennes försvinnande. Brian Laundrie är även högintressant för utredningen gällande mordet på Gabby.

”Vi uppmanar personer som har kännedom om Mr Laundries roll i det här ärendet, eller om var han befinner sig, att kontakta FBI”, skriver myndigheten på Twitter.

Dog the bounty hunter

Gabby Petitos öde har engagerat många. Inte minst den kända prisjägaren Dog The Bounty Hunter som letar efter honom.

William Farrington
HITTAD? 53-åriga Dennis avslöjande om försvunna pojkvännen

Jakten på Brian Laundrie fortsätter

Brian Laundries familj har vägrat att uttala sig under utredningen och valt att ta alla frågor via familjeadvokaten Steven Bertolino. Han beskriver Gabbys död som en ”tragedi” och betonar att polisen i nuläget bara ser pojken som ”intressant för utredningen”

– Brian är fortfarande försvunnen och när man hittar honom så kommer han att ställa till svars för bedrägerianklagelserna som väntar på honom, sa han i ett uttalande på tisdagen, enligt New York Post.

– För närvarande är Brian fortfarande försvunnen och när han är lokaliserad kommer han att ta itu med bedrägerianklagelsen som väntar på honom, tillade Bertolino.

Nicole Schmidt

Nicole Schmidt, mamma till Gabby, är i djup sorg efter mordet på dottern.

John Minchillo

Familjen sågar familjeadvokaten: "Hans ord är skräp”

Gabbys föräldrar har sagt att de inte tänker göra något uttalande förrän dotterns kropp fått komma hem. De ger dock inte mycket för familjeadvokatens ord.

I ett sms till WFLA-TV skriver Nicole Schmidt, mamma till Gabby:

”Hans ord är skräp”.

LÄS OCKSÅ: Efter 22-åriga Gabby Petitos försvinnande – polisens jakt på fästmannen

LÄS OCKSÅ: FBI: Gabby Petito har hittats död – familjen: ”förkrossade”

Foto: NORTH PORT POLICE DEPARTMENT HANDOUT, William Farrington, John Minchillo

Senaste nytt