21-åringens guddotter föddes bara timmar efter hans död: ”Redan bestämt”

Joseph Cole Southern

FOTO: Facebook
Bästa vännen hade erbjudit honom att bli gudfar till den ofödda dottern.
12 timmar efter hans död föddes flickan.
De får igång kundens AC – dansar hejdlöst av ren lycka
0:36

Efter reklamen: De får igång kundens AC – dansar hejdlöst av ren lycka

(0:36)

Slå på ljud

21-åriga Joseph ”Cole” Southern älskade att åka motorcykel. Och det var vad han älskade mest som skulle bli hans död. Det var under natten till måndag förra veckan som Cole och en vän var ute och åkte motorcykel i hemstaden i den amerikanska delstaten North Carolina. En bil i mötesgående riktning höll inte ögonen på vägen och körde över på fel sida av vägen när de två motorcyklisterna skulle passera. En kraftig kollision inträffade och samtliga inblandade fördes till sjukhus, men 21-åringens liv gick inte att rädda, skriver tidningen People.

”Oavsett tid, dag eller plats så kommer jag vara där”

Bara dagar innan olyckan hade Cole fått goda nyheter. Hans bästa vän Jalon Moorefield ville att Cole skulle bli gudfar till hans ofödda dotter. Tolv timmar efter att 21-åringen dödförklarats föddes en frisk flicka.

– Vi hade redan bestämt innan att han skulle bli hennes gudfar och han sa ”oavsett tid, dag eller plats så kommer jag vara där.” Det spelas upp om och om igen i mitt huvud, berättar Jalon Moorefield.

Enligt uppgifter till den lokala tv-stationen som intervjuat nära och kära ska även den avlidne Cole ha väntat barn med sin fästmö. Efter sig lämnar Cole en förkrossad familj som vill se rättvisan skipas.

Joseph Cole Southern tillsamans med vänner.

Joseph "Cole" Southern blev bara 21 år gammal.

FOTO: Facebook

– Jag skulle inte önska någon det här. Glädjen och kärleken man känner när ett barn föds, det blir lika stark smärta. Det är så mycket smärta, det är obegripligt. Det är smärta som jag inte skulle önska för någon, säger Coles pappa Joe Southern till den lokala tv-kanalen.

På sociala medier skriver de tröstlösa föräldrarna att deras son blivit mördad och åtal kommer att väckas mot personen som orsakat olyckan.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN